Ђоковић сазнао ривале у Монте Карлу: Жријеб му није био нарочито наклоњен :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић сазнао ривале у Монте Карлу: Жријеб му није био нарочито наклоњен


Foto: Tanjug/AP
Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић сазнао је ривале у Монте Карлу, а општи утисак је да је на жријебу могао и боље.

Новак је слободан у првом колу, док ће у другом колу играти са бољим из дуела Роман Сафјулин - Квалификант.

Новаку жријеб није био нарочито наклоњен, па би пре финала могао да се сретне са тренутно најбољим играчем на шљаци Карлосом Алкарасом, преноси Телеграф.

Наиме, пут српског тенисера је такав да би, ако не буде већих изненађења, послије првог и другог кола, у трећем могао да се састане са Тејлором Фрицом или Лоренцом Мусетијем.

У четвртфиналу би могао да се сретне са бољим из дуела Рубљевим или Де минором, а у полуфиналу би могао да "налети" на Алкараза, Руса, Хуркача... Ако и све то прође, у финалу Новака могли да сачекају Синер, Медведев, Зверев...


Да подсјетимо, Новак Ђоковић је први носилац, слиједе Јаник Синер, Карлос Алкарас, Данил Медведев, Александар Зверев, Андреј Рубљов, Холгер Руне, Каспер Руд, Григор Димитров и Хуберт Хуркач у Топ 10.

Ђоковић је прошле године такмичење завршио у трећем колу поразом од Лоренца Мусетија послије преокрета, па брани само 50 бодова.

Кад је ријеч о осталим српским тенисерима, Миомира Кецмановића у првом колу чека Матео Беретини, док ће Ласло Ђере играти против Стефаноса Циципаса.

(Танјуг)