БИЈЕЉИНА ЈЕ БИЛА ДОМАЋИН КУПА РС КОШАРКЕ У КОЛИЦИМА: ККИ „ВРБАС“ ОДБРАНИО ТИТУЛУ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА ЈЕ БИЛА ДОМАЋИН КУПА РС КОШАРКЕ У КОЛИЦИМА: ККИ „ВРБАС“ ОДБРАНИО ТИТУЛУ


Бијељина је данас била домаћин финала Купа Републике Српске кошарке у колицима. Пласман на данашњи завршни турнир осигурале су три екипе: Кошаркашки клуб инвалида „Врбас“ из Бањалуке – бранилац титуле из прошле године, Кошаркашки клуб инвалида „Козара“ из Градишке и домаћин, Клуб кошаркаша у колицима „Бијељина“.



Одигране су три утакмице: ККИ „Врбас“ – ККК „Бијељина (80:48), ККИ „Врбас“ – ККИ „Козара“ (54:43) и ККИ „Козара“ – ККК „Бијељина“ (37:56) након којих је проглашен побједник Купа РС за ову сезону. Прво мјесто убједљиво је освојила екипа из Бањалуке, Бијељинци су били други док је ККИ „Козара“ освојио треће мјесто.



-Када је ријеч о резултату, ово је апсолутно очекиван исход. Екипа Врбаса је давно превазишла оквире Републике Српске, они су међу најбољим екипама кошарке у колицима у Европи. Иза себе имају наступе у Евролиги и нама је била част угостити их и играти са њима у Бијељини. Ми смо задовољни другом позицијом, имали смо добре дијелове утакмице и против Бањалучана и вјерујем да ће ово искуство добро доћи нашим младим кошаркашима“, изјавио је за „Семберија ИНФО“, Ново Трифуновић, тренер ККК „Бијељина“.

За екипу ККК „Бијељина“ данас су наступали: Д. Дувњак, М. Јоксимовић, Л. Росуљаш, Д. Сикима, О. Јовић, Ј. Јовановић, С. Росуљаш (Ц), А. Лазић, Д. Диздарић, З. Јеремић, П. Савић и Б.Цвјетковић.



-Када је ријеч о кошарци у колицима, ово је 22. издање Купа Републике Српске. Морам да се захвалим домаћинима из ККК „Бијељина“ који су урадили одличан посао око само организације а посебно градоначелнику Града Бијељина који је показао сензибилитет и подржао одржавање овог турнира. Морам рећи да ми, као Савез кошарке у колицима Републике Српске имамо скоро никакву подршку од стране Министарства спорта у Влади РС. При томе, кошарку у колицима, као и остале спортове којима се баве особе са инвалидитетом не смијемо гледати само као спорт. Међутим, имамо парадоксалну ситуацију да на спортску опрему за ове људе као и за сва остала ортопедска помагала која они користе – држава наплаћује 17% пореза! Као савез дуго већ апелујемо да се овакав неправедан однос исправи јер је спорт за ове људе дословно живот. Драго ми је да је овогодишње издање одржано у Бијељини јер је овај град надалеко познат по спорту. Чуо сам да се за спорт из градског буџета издваја 1,6 милиона марака а Бањалука са буџетом од око 230 милиона марака за спорт издваја 1,3 милиона“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Маринко Умичевић, предсједник Савеза кошарке у колицима Републике Српске.

(Семберија инфо)