Фудбалерке БиХ сигурне у побједу против Сјеверне Ирске :: Semberija INFO ::

 

Фудбалерке БиХ сигурне у побједу против Сјеверне Ирске


Фото: НС/ФС БиХ

Извор: Фена (С.М.) / БХРТ

Увјерљив пораз који су у петак навечер претрпиле у Леирији од фаворизованог Португала (0:3) на отварању квалификација за Европско првенство у Швајцарској 2025. године, није пореметио добру атмосферу у женској фудбалској репрезентацији Босне и Херцеговине, која већ сутра у Тренинг центру Фудбалског савеза у Зеници игра против Сјеверне Ирске (15.30 сати).

Селектор бх. тима Селвер Хоџић, који ће сутра први пут "Змајице" с клупе предводити и пред домаћим навијачима, истакао је данас на конференцији за медије како су у Леирији играли у сјајној атмосфери и на прекрасном стадиону.

"Оно што смо се договорили, то смо и испоштовали - више него што смо и очекивали. Мислим да је то на чему можемо да дограђујемо. Имали смо неке наше шансе, али све у свему побиједили су заслужено", рекао је Хоџић.

Он је додао како су урадили анализу те утакмице и увидјели шта су, евентуално, могли боље урадити. То су, сматра, увидјеле и саме играчице.

"Што се тиче Сјеверне Ирске, оне играју потпуно другачији фудбал. Више играју на дуге лопте и дуел игру па мислим да немају толико рјешења, колико је имао Португал", сматра Хоџић, који је најавио како ће бити тактички и психо-физички спремни да сутра одиграју квалитетну утакмицу.

Репрезентативке Ена Шабанагић и Глорија Слишковић истакле су квалитет португалског тима, против којег су се трудиле те дале све од себе, али то није било довољно да се освоје и бод(ови).

"Очекујемо да ћемо одиграти добро против Сјеверне Ирске. Стварно мислим да имамо екипу за побједу. Знам да, која год цура буде играла, а и све са клупе, да ће дати све од себе", рекла је Шабанагић.

Слишковић је истакла како је резултата из Португала "такав какав јесте", али је атмосфера у екипи и након овог пораза фантастична.

"Знали смо каква је репрезентација Португал и мислим да свака од нас која се бави овим спортом, наравно, небитно и ко нам је противник - да увијек гледа напријед и да желимо ту побједу. Нажалост, нисмо је и остварили, али онакву атмосферу доживјети и играти против Португала сигурно је једно велико искуство и сигурно да у таквим утакмицама растемо као појединци, али и као екипа. Што се тиче утакмице са Сјеверном Ирском, већ дуго времена нисмо играле на домаћем терену, пред нашом публиком и то нам даје велики мотив за побједу. Једва чекам да истрчимо на терен и да одиграмо утакмицу, а наравно да нам је циљ и побједа", казала је Слишковић.

Селектор Хоџић би, казао је, могао урадити неке измјене у тиму, али прије свега због повреда.

"Имали смо неких и тежих повреда. Као што су повреде Мелисе (Хасанбеговић- оп.а.) и Марије Милинковић, које су добиле мало озбиљније повреде. Марија Јелчић је, исто, повријеђена.

Требало би да све оне буду 100 посто на располагању. Али, видјећемо након официјелног тренинга, када ћемо одлучити ко је спреман 100 посто те ко би, можда, боље било да крене са клупе", казао је Хоџић.

Сјеверна Ирска у петак је навече на свом терену против Малте одиграла без голова 0:0.