„Трофеј Бијељине“ по трећи пут окупља атлетску елиту регије :: Semberija INFO ::

 

„Трофеј Бијељине“ по трећи пут окупља атлетску елиту регије


Међународни атлетски митинг „Трофеј Бијељине“ биће организован у суботу 13. априла, по трећи пут у Бијељини. Идеја која је настала око групе ентузијаста, окупљених у Атлетском клубу „Атлетик“ из Бијељине, већ на свом старту окупила је бројна велика атлетска имена региона. Са жељом да Бијељину позиционирају на атлетској мапи Балкана установили су атлетски митинг „Трофеј Бијељине“.

-Врло смо срећни и задовољни што наша атлетска прича у Бијељини расте из године у годину. На почетку смо себи поставили високе критерије и окупили око овог митинга нека од најреферентнијих атлетских имена са простора Балкана. Са нама је од почетка Драган Здравковић, један од најистакнутијих атлетичара Србије, али и цијеле регије, подршку нам је већ на почетку пружио и Амел Тука, те истакнути спортски радници са цијелог простора бивше Југославије“, истиче Велибор Ковач, директор АК „Атлетик“ из Бијељине.



Почетком априла у Бијелини се већ трећу годину окупљају стотине такмичара, свих узрасних категорија, који се боре за „Трофеј Бијељине“.  Тако ће бити и у суботу 13. априла, када се на атлетском стадиону Етно - села „Станишићи“ очекује рекордан број учесника и атлетичара из тридесетак клубова из регије.

- И ове године смо се потрудили да у Бијељини окупимо најбоље такмичаре свих узраста и да направимо истински празник краљице спортова. Наша идеја је препозната од локалне заједнице и градоначелника који нам пружају подршку и врло позитивно реагују на наше пројекте и идеје. АК „Атлетик“ је за кратко вријеме постојања успио да постане један од најтрофејнијих атлетских клубова у Репблици Српској, а наши атлетичари вишеструки су прваци и рекордери Босне и Херцеговине. Такође, успоставили смо одличну сарадњу са највећим атлетским клубовима из региона и очекујемо њихово учешће на митингу „Трофеј Бијељине“,  додао је Ковач.
 
Из АК „Атлетик“ позивају љубитеље атлетике, али све оне који ће то можда постати да у суботу 13. априла од 12 сати подрже сјајне атлетичаре, који ће наступити на стадиону Етно-села „Станишићи“ и да уживо погледају бројне занимљиве трке, почев од најмлађих учесника, па до сениорских трка којима ће бити крунисан овогодишњи атлетски митинг у Бијељини.