Публика пробудила звијер: Ђоковић у четвртфиналу :: Semberija INFO ::

 

Публика пробудила звијер: Ђоковић у четвртфиналу


Foto: X/NDjokovic98
Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале мастерса у Монте Карлу.

Српски ас је данас славио против 24. играча свијета Италијана Лоренца Музетија са 2:0 у сетовима (7:5, 6:3). Ноле је овим поправио резултат из прошле године када га је управо Италијан зауставио у осмини финала.

Као што је познато Монте Карло је најнезгоднији мастерс у Новаковој каријери. Србин је два пута славио у Кнежеви, што је најмањи број од свих других мастерс титула. Имао је проблема у првом сету, али по ко зна који пут је показао зашто је највећи икад. Захвалност дугује и публици која га је звиждуцима покренула да заигра најбољи тенис.

Меч је почео брејком Италијана, којег је касније потврдио. Новак се и у петом гему сусретао са брејк лоптом, али Музети је пропустио прилику да оде на великих 4:1, што је Ђоковића оставило у игри у првом сету (2:3). Прекретница првог сета, али и меча се десила у осмом гему.

Музети је имао 40:0 код резултата 4:3, а онда се прободила рањена звијер. Новак је проиграо након што је Италијан избацио једну лопту у аут, Новак је негодовао зашто се није судија огласио, а за то је био награђен звиждуцима. То је пробудило Србина, који прави брејк за 4:4, а затим рутински долази до 5:4. Италијан је био под притиском, а то је Ноле искористио у код 6:5 када прави брејк за први сет.

У другом сету прави ролеркостер. Ђоковић у другом гему другог сета прави брејк за 2:0, али Италијан је одмах узвратио истом мјером. Ипак, то није омело Ђоковића који трећи пут узастопно прави брејк, долази до 3:1. Имао је затим 40:15 за 4:1, али Музети осваја четири везана гема и враћа се у сет. Али Новак поново враћа предност брејка, долази до 5:3, а онда коначно осваја свој сервис и рјешева меч који је трајао два сата.

Ђоковић ће сутра у четвртфиналу играти против Аустралијанца Алекса Де Минора који је побиједио Алекса Попирина 6:3, 6:4.

(Независне)