Звезда поразом срушила снове Партизану :: Semberija INFO ::

 

Звезда поразом срушила снове Партизану


Foto: Tanjug
Кошаркаши Црвене звезде поразом су закључили изузетно неуспјешну сезону у Евролиги.

Екипа која је била пројектована за плеј-оф након 34 кола је заузела 16. мјесто са скором 11-23. Звезда је вечерас поражена тачније доживјела је најтежи евролигашки пораз у историји у Истанбулу од Ефеса (55:100).

Овај пораз разочарао је и Партизан, који је дуго држао мјесто које води у доигравање, али је посљедњим наступима угрозио шансе. Вечерас су само са Звездином побједом могли остати у игри за плеј-ин, али чудо се није десило, тако да ће и црно-бијели на крају имати неуспјешну сезону у елитном такмичењу.

Посљедње мјесто за плеј-ин уграбио је управо Ефес са скором 17-17.  Партизан уочи сутрашњег дуела са Валенсијом има 15-18.

Утакмица није била претјерано узбудљива. Ефес је водио од почетка до краја. Звезда као и већем дијелу сезоне није била на нивоу, а сада није имала ни претјераног мотива, посебно јер би побједом обрадовала градског ривала. Иако је резултатски била рјешена било је доста тензија на паркету, па су искључења зарадили Милош Теодосић и Џеол Боломбој на једној, те Тајрик Џонс на другој страни.

Прво име у побједничком тиму је био Елајџа Брајант са 26 поена. Код црвено-бијели Лука Митровић је имао 11 поена.