Лука Јовић: Криво ми је што сам рано отишао из Звезде :: Semberija INFO ::

 

Лука Јовић: Криво ми је што сам рано отишао из Звезде


Име фудбалера Луке Јовића ових дана се везује за Бајерн, Наполи, Ливерпул… за милионе евра. Двадесетогодишњи момак из Батара, код Бијељине, о евентуалним понудама не жели да прича, али је за "Независне" говорио колико је задовољан у Ајнтрахту, за чим жали и на чему је захвалан родитељима.
Јовић је пажњу великих клубова скренуо на себе када је играо у Црвеној звезди, у којој је прошао све млађе категорије. Ништа му није било тешко, ни спавање у аутомобилу како би играо за "црвено-бијеле", ни путовање из Батара у Београд на тренинге и утакмице, а све у жељи да буде што бољи, да заигра у првом тиму Звезде и репрезентацији Србије. Успио је у томе, постао је и најмлађи стријелац у историји Звезде, а онда га је 2016. пут одвео у Бенфику, у којој није добио праву шансу. Ипак, све се промијенило у Ајнтрахту, у који је прошле године стигао на позајмицу, добио је шансу коју користи у свакој утакмици, а још се прича о Луки Јовићу, момку који је постигао пет голова на једној утакмици Бундеслиге. У четвртак вече је постигао гол у побједи (3:2) против Аполона којом је Ајнтахт прошао у шеснаестину финала Лиге Европе. Због свега тога не чуди да га бројни европски великани желе у свом тиму.

"Не бих желео да причам о томе, задовољан сам у Ајнтрахту", рекао је кратко Јовић за “Независне”, а на питање да ли мисли да је прерастао садашњи клуб, одговорио је:
"Не мислим тако, мислим да могу још да напредујем."

НН: Које су амбиције клуба до краја сезоне?

ЈОВИЋ: Не волим да прогнозирам, нити да причам о амбицијама, на нама је да дамо максимум и бићемо сигурно награђени резултатом.

НН: Шта се у Вашој игри или мотивацији промијенило након доласка из Бенфике у Ајнтрахт? Када је "настао" Јовић којег данас познајемо?

ЈОВИЋ: Ја сам се највише променио, схватио сам да фудбал мора да ми буде на првом месту и да морам све да заслужим. Сигурно је један од разлога и што у граду има много наших људи, па се осећам као код куће.

НН: Са пет голова на једној утакмици мало фудбалера може да се похвали, шта Вам је пролазило кроз главу, након трећег, четвртог, па и петог гола?

ЈОВИЋ: Нисам размишљао о томе у току утакмице, најсрећнији сам био после другог поготка јер досад никада нисам постигао два поготка на једној утакмици. Био сам срећан због тога, можда је и то утицало на толики број голова.

НН: Који Вам је најдражи тренутак у каријери?

ЈОВИЋ: Најдражи моменат ми је када сам ушао у игру против Бразила на Светском првенству, испунио ми се сан да носим дрес своје земље.

НН: Да ли има нешто за чим жалите?

ЈОВИЋ: Задовољан сам постигнутим успехом, за сада. Криво ми је само што сам рано отишао из Звезде, а са друге стране ми је драго што сам био члан клуба какав је Бенфика. Тамо сам много научио, без обзира на то што нисам играо пуно, јер сам имао веома добре саиграче на својој позицији и од сваког сам научио нешто.

НН: Захваљујући одличним играма много се пише о Вама и актуелизована је прича да сте неко вријеме спавали и у аутомобилу док сте играли за Звезду, како сада гледате на тај период?

ЈОВИЋ: Сада ми је веома драго да се сав труд исплатио и да сам ту где јесам, захвалан сам родитељима који су све дали да бих стигао где сам одувек и желео, а то је да обучем дрес Црвене звезде.

Звезду ћу пратити цели живот

НН: Пратите ли игре Црвене звезде и да ли имате поруку за некадашње саиграче пред наставак такмичења у Лиги шампиона?

ЈОВИЋ: Наравно да пратим, пратићу цео живот, то је клуб у којем сам провео 10 година (најлепших година). Драго ми је да се клуб враћа тамо где му је место, честитке играчима и свима из клуба на оствареним резултатима. Свима нам је пуно срце када видимо да наш клуб побеђује један Ливерпул и да је конкурентан у Лиги шампиона.

16 година, пет мјесеци и пет дана имао је Лука Јовић када је 2014. постао најмлађи стријелац у историји Црвене звезде.

30 утакмица у Бундеслиги је одиграо и постигао је 15 голова.
2015. је постао најмлађи фудбалер који је играо у вјечитом дербију, а имао је 16 година, девет мјесеци и 25 дана.