Ово је сезона Луке Јовића - још два гола! :: Semberija INFO ::

 

Ово је сезона Луке Јовића - још два гола!


Поново на врху листе стрелаца Бундес лиге - страшни Лука Јовић.
 
Неко ће у Бенфики одговарати за ОЧАЈНУ процену у случају Луке Јовића!
 
Млади српски нападач, који ће крајем децембра прославити 21. рођендан (!!!), напустио је португалски клуб након што није добио праву шансу и стигао на двогодишњу позајмицу у Франкфурт, где блиста, нарочито ове сезоне...
 
И само се чека дан када ће га Немци откупити "будзашта".
 
Претходне такмичарске године је постигао девет голова у свим такмичењима за Ајнтрахт, а ове сезоне већ половином новембра их на свом конту има 12!
 
У четвртак је био стрелац против Аполона на Кипру у оквиру Лиге Европе, а са два нова гола, у недељу увече против Шалкеа (3:0), поново је избио на чело листе стрелаца Бундес лиге.
 
Сада их има укупно девет (пет против Фортуне, по један против Хофенхајма и Хановера), један више од клупског колеге Себастијана Алера!
 
Тешко је долазио до шанси Ајнтрахт против Шалкеа, али је тим из Гелзенкирхена "пробио" Јовић у 61. минуту, након одличног трка Анта Ребића.
 
Јовић је "преузео" лопту од репрезентативца Хрватске, застао на ивици казненог простора, размишљао је да ли да одмах шутира или крене у дриблинг, а другопоменуто се испоставило као прави потез, пошто је тако нашао простор да савлада добро организоване госте.

Већ у 73. минуту је Јовић дошао и свог другог гола на мечу, када је у улози асистента био Филип Костић (четврта асистенција ове сезоне). Костић је прошао по левом боку и послао повратну лопту тачно на пенал, одакле је млади Бијељинац ударцем "из прве" матирао Ралфа Фермана.
 
Алер је у 81. спремно реаговао на одбитак и потврдио тријумф свог тима, за четврто место на табели, након што је Ферман спречио Јовића да забележи хет-трик.

Foto: Arne Dedert/dpa via AP/Tanjug