ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО БИХ ЗА КАДЕТЕ, ЈУНИОРЕ И У21 - ТРИПУНОВИЋ ЈЕЛЕНА НОВА ДРЖАВНА ВИЦЕПРВАКИЊА; КАЛАЈЏИЋ САРА БРОНЗАНА :: Semberija INFO ::

 

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО БИХ ЗА КАДЕТЕ, ЈУНИОРЕ И У21 - ТРИПУНОВИЋ ЈЕЛЕНА НОВА ДРЖАВНА ВИЦЕПРВАКИЊА; КАЛАЈЏИЋ САРА БРОНЗАНА


У суботу 17.11.2018. у спортској дворани Борик у Бања Луци, у организацији кк.“16-а“ и карате савеза БиХ, одржано је Државно првенство за кадете, јуниоре и млађе сениоре.
У конкуренцији 92 клуба са преко 450 учесника наш клуб се представио са осам учесника у борбама појединачно у мушкој и женској кадетској и јуниорској конкуренцији.



У кадетској конкуренцији у категорији [-47] имали смо наше двије представнице и обе су се кроз врло квалитетне мечеве успјеле изборити за медаље а тиме и за мјесто у Репрезентацији Босне и Херцеговине за наступ на Балканском првенству почетком децембра у Дубровнику. Трипуновић Јелена је наша нова кадетска вицепрвакиња БиХ, док је Калајдћић Сара била трећа. 
Такође у кадетској женској конкуренцији, али у категорији [-54] Николина Паприца је након двије побједе у мечу за полуфинале поражена минималним резултатом, а након тога и у мечу за бронзу.
У мушкој кадетској конкуренцији Јовић Александар је, иако добар у припремном периоду, ипак поражен у другом колу након чега није имао прилику да се кроз репасаж исправи.

У јуниорској конкуренцији имали смо четворо представника, Дајану Калајџић у женској конкуренцији [59+], која је заустављена у четвртфиналу да би у репасажном мечу за бронзу, након вођства 1:0 и још неколико недосуђена поена у последњим тренутцима меча њена противница преокренула. Тако је Дајана остала без пласмана али реално против онаквог домаћинског суђења није ни могла више!
У мушкој конкуренцији јуниора у категорији [-61] Ђурић Обрад је био у прилици за бронзу, али је није искористио.
У категорији [-68] Ивковић Александар је до полуфинала бриљирао, затим је поражен у мечу за финале, те одлуком судија и у мечу за бронзу.
Четврти наш представник у јуниорској конкуренцији у категорији [76+] Недић Саша је поред јако непожељног жријеба дошао у прилику да се бори за финале, имао је предност, али је направио грешку која ће га уз помоћ судија удаљити од финала. Након тог меча Недић је имао лош приступ у мечу за бронзу па су услиједиле казне и пораз.

На крају, када сумирамо наступе и резултате наших такмичара са двије медаље и два мјеста у Репрезентацији, те чак три пета и два седма мјеста можемо бити задовољни оствареним са једне стране, али са друге ипак остаје жал, јер смо поред већ освојене двије медаље имали  једно четвртфинале и чак три полуфинала у којима смо својим грешкама, али и намјерним или ненамјерним грешкама судија заустављени. Након тога чак четири директна меча за одличја и пласман на Балканско нисмо искористили. 

Морамо истаћи неколико ствари, а то су; јако лоше и пристрасно суђење на појединим борилиштима; неадекватни услови и немогућност да тренер тражи челенџ у случајевима кад мисли да је оштећен за поен и на крају чињеницу да ће земљу представљати такмичари након резултата на само једном такмичењу. Мишљења смо као и већина клубова да се те ствари морају мјењати ако желимо да нас на међународној сцени представљају заиста најбољи!

Нама остаје нам да анализирамо наше грешке, те до наредног првенства исте исправимо и још снажније нападнемо највише пласмане и да се што боље припремимо за наступ на Балканском шампионату у Дубровнику почетком наредног мјесеца.

Прес служба кк. “УНСУ“
Горан Ивковић  Предсједник