ПОДРУЧНА ЛИГА РС ГРУПА СЕМБЕРИЈА - ОСВРТ НА ЈЕСЕЊУ ПОЛУСЕЗОНУ :: Semberija INFO ::

 

ПОДРУЧНА ЛИГА РС ГРУПА СЕМБЕРИЈА - ОСВРТ НА ЈЕСЕЊУ ПОЛУСЕЗОНУ


ФК Јања 2009
Јесења сезона је завршена иако је остало да се одиграју још двије утакмице. Органи ФС РС су донијели одлуку да се сусрети Ново Доба - Милош Обилић и Милош Обилић - Јања 2009 одиграју на прољеће.

У првом дијелу првенства  екипа Јање 2009 је била најбоља, како по играма, тако по организацији, а и у фер плеју су међу најбољима. Тренер Наил Собо има јак и моћан састав који остаје најозбиљнији кандидат да одбрани прво мјесто и избори пласман у виши ранг и у Регионалну лигу РС група Исток.

Најближи пратилац је Ново Доба из Чардачина који такође има добар састав и једини може да угрози водећег. Предсједник клуба Милорад Стјепановић каже да ће се поштено борити до краја, али да приоритет није титула већ фер и коректне игре.

Задругар из Доњег Црњелова, повратник из регионалног Истока, није се одрекао титуле иако су мало заостали.
У овом клубу имају изванредне услове за рад, младу  и перспективну екипу.
Највећа позитивна изненађења су Дрина из Амајлија и Јединство из Сувог Поља који се протекле сезоне једва обезбиједили опстанак, али ове сезоне играју добро и на прољеће обећавају још боље игре.
Позитивно је изненадио и Прибој као и новајлија те Колектив из Међаша. И они најављују још бољи пласман на прољеће. Обарска је слабо почела, али је финиш био добар.
И новалија ОФК Магнојевић је задовољио, али у клубу кажу да се могло постићи и више.

Више се очекивало од Семберије из Попова, а посебно од Балатуна, екипа које су убрајане и кандидате за првака.
Клуб Стевић Јован уз Вршана је почео добро, али је финиш био лош. Милош Обилић из Новог Насеља Јања је имао проблема у организацији рада као и дисциплини, па и није заслужио бољи пласман, али из клуба најављују успјешно прољеће.

На фењеру је Пролетер из Рухотине-Јоховца, којег чудо може спасити од испадања, али похвале за дисциплину на терену. Прољеће је прилика за све екипе да поправе пласман, а за неке и прилика за побољшање фер плеја.
                                                                                     
М.Јаковљевић