ПЕТАРДА ЗВЕЗДЕ НА СТАРТУ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА! :: Semberija INFO ::

 

ПЕТАРДА ЗВЕЗДЕ НА СТАРТУ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА!


Foto: Mondo
Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у друго коло квалификација за Лигу шампиона побједом над гибралтарском Европом од 5:0 (2:0).

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у друго коло квалификација за Лигу шампиона побједом над гибралтарском Европом од 5:0 (2:0).

Најбољи појединци на мечу били су Ел Фарду Бен, који је постигао хет-трик, те Мирко Иванић који се два пута уписао у стријелце.

Шампион Србије се доста мучио у првом полувремену.

Нису успијевали црвено-бијели да направе квалитетну акцију и да пробију дефанзивни бедем гостију све до 12. минута, када је Мирко Иванић прошао по лијевој страни, центрирао, а Бен из непосредне близине главом промашио велику шансу.

Након те ситуације и играчи Европе су запријетили. Прво преко Гаљеха, а онда још боље и преко Гаљарда Валдеса.

Александар Катаји је центрирао, Иванић скочио и пребацио лопту главом на другу стативу. Прво ју је закачио Саного, а потом и Бен, коме није било тешко да је спроведе у мрежу и донесе вођство својој екипи.

Гостујући фудбалери су се жалили бугарском арбитру Волену Чинкову, који је пропустио да досуди офсајд у овој ситуацији.

Наставила је Звезда са нападима, да би у финишу првог дијела дуплирала вођство.

Након корнера и гужве, са ивице казненог простора шутирао је Милош Дегенек, а на путу до гола лопту је закачио Ел Фарду Бен, скренуо правац лопти и постигао нови гол.

За разлику од првог, код овог поготка је све било чисто и са резултатом 2:0 отишло се на паузу.

Није много требало домаћима да стигну до новог поготка у другом полувремену.

Одлично је лопту изнио далеко на противничку половину Милуновић, пронашао сјајно Спиридоновића, који је лијепо пребацио лопту на другу стативу, гдје Бену поново није било тешко да постигне гол и стигне до хет-трика.

Могао је Бен већ у наредном нападу да постигне још један гол, али је након центаршута Гајића из непосредне близине промашио.

Домаћи су у наставку чували лопту у својим ногама, да би на моменте запријетили Муњозу.

Добру прилику је пропустио Иванић у 69. минуту, односно Катаи који није у наставку искористио одбитак, промашивши практично празан гол.

Ипак, Иванић је успио да се исправи десетак минута касније, када је искористио велику грешку штопера гостију Касада, узео му лопту и рутински савладао Муњоза.

До краја сусрета, Мирко Иванић је још једном успио да се упише у стријелце, након одличног додавања Бена за коначних 5:0.

Наредни противник црвено-бијелих биће бољи из дуела Шериф – Тирана и тај меч је на програм наредног уторка/сриједе.

(б92)