Бајерн је успио што нико прије није :: Semberija INFO ::

 

Бајерн је успио што нико прије није


Фото - Танјуг/АП
Фудбалери минхенског Бајерна освојили су у Лисабону шесту титулу првака Европе побједом против ПСЖ-а у финалу резултатом 1:0 и постали су први клуб у историји који је Лигу шампиона освојио с максималним учинком.

Титулу првака Баварцима је донио Кингсли Коман поготком у 59. минуту сусрета након асистенције Джошуе Кимиха.

Била је то 11. побједа Бајерна у Лиги шампиона ове сезоне у исто толико одиграних утакмица. Истина је да Бајерн у четвртфиналу и полуфиналу, због специфичне ситуације изазване пандемијом корона вируса, није играо реванш сусрете, али то не умањује достигнуће екипе Хансија Флика.

Бајерн је постао први клуб у историји Лиге шампиона који је до титуле дошао са стопостотним учинком. У групи са Тотенхамом, Олимпијакосом и Црвеном звездом Баварци су освојили максималних 18 бодова, уз импресивну гол разлику 24:5.

Баварци су у осмини финала савладали Челси укупним резултатом 7:1. Потом је у четвртфиналу пала Барселона резултатом 8:2, док је у полуфиналу екипа из Баварске савладала Лион резултатом 3:0. Бајерн је ове сезоне на 11 одиграних утакмица у Лиги шампиона постигао 43 поготка, а примио је свега осам.

​Независне новине