Међународна бициклистичка трка Београд – Бањалука: Бијељина спектакуларно дочекала бициклисте :: Semberija INFO ::

 

Међународна бициклистичка трка Београд – Бањалука: Бијељина спектакуларно дочекала бициклисте


Учесници Четрнаесте међународне трке Бањалука –  Београд у петак у поподневним сатима стигли су у Бијељину, чиме су окончали прву етапу ове трке. На побједничко постоље попео се бициклиста Кауељас Санчез Ксавиер из бициклистичког клуба „Каха Рурал“ из Шпаније.



Градоначелник Бијељине, Мићо Мићић, поздравивши учеснике ове трке, истакао је да су организатори трке положили испит, чак и у отежаним условима пандемије вируса корона.

„Видјели смо да на овој трци учествују такмичари из двадесет земаља. То је велики успјех и желим овом приликом да се свима захвалим на учешћу у трци, а посебно да се захвалим побједницима из Шпаније, екипи „Каха Рурал“, који су и побједници прве етапе. Град Бијељина, као европски град спорта за 2020. годину чини све, а већ једанаести пут учествујемо у организацији ове трке, да ова трка буде из године у годину масовнија и квалитетнија. Бијељина ће увијек стајати уз спорт и уз бициклизам“, изјавио је градоначелник Мићић.



Побједник Прве етапе Међународне бициклистичке трке Београд – Бањалука, бициклиста Кауељо Санчез Ксавиер изјавио је да су чланови његове екипе од почетка жељели наметнути жесток ритам и стићи у завршницу трке.

„Имали смо три екипе које су се бориле са нама. Стаза је равна и успјели смо добром организацијом екипе да дођемо до спринта. На крају сам тријумфовао. У наредној етапи биће тешко, јер је то брдска етапа, ја сам спринтер, тешко ће бити сачувати „Жуту мајицу“. Борићемо се да дођемо до циља и да поново освојимо жуту мајицу.
Владимир Куваља, директор ове трке изјавио је да је трка кроз Србију прошла изузетно добро, као и ова етапа од Београда до Бијељине.



„Било је лијепо у препуном Београду, прошли смо кроз препун Обреновац и Шабац. Нисам очекивао овакав спектакуларан дочек у Бијељини. Захваљујем свим људима који су помогли организацију ове трке. Ово је промоција и градова кроз које такмичари пролазе“, изјавио је Владимир Куваља.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић