Винисијус: Шпанска лига припада расистима :: Semberija INFO ::

 

Винисијус: Шпанска лига припада расистима


Фудбалер Реал Мадрида Винисијус Жуниор рекао је да шпанска лига "припада расистима", након што су га навијачи поново вријеђали на расној оснои.

Реал је синоћ на гостујућем терену изгубио од Валенсије са 0:1, а Винисијус је искључен у седмом минуту надокнаде због сукоба са нападачем Валенсије Угом Дуром.

Током утакмице 22-годишњи Бразилац покушао је да укаже судији на навијача Валенсије који га је вријеђао, па је утакмица била на кратко прекинута.

"Шампионат који је некада припадао Роналдињу, Роналду, Кристијану и Месију сада припада расистима. То није први пут, ни други, ни трећи пут. Расизам је нормалан у Ла Лиги. Ово такмичење мисли да је то нормално, као и Фудбалски савез и противници га охрабрују", навео је Винисијус на Инстаграму.

Откако је дошао у шпански фудбал 2018. године, Винисијуса су навијачи у више наврата вријеђали на расној основи. 

Шпанска лига поднијела је кривичне пријаве против неколицине навијача Ваљадолида за злочин из мржње, послије расистичких парола упућених Винисијусу.

Лига је надлежнима поднијела више жалби поводом расистичких увреда, а руководство такмичења је недавно појачало видео надзор на утакмицама Реала.

"Прелијепа нација, која ми је пружила добродошлицу и коју волим, али која је пристала да пошаље свијету слику расистичке земље. Жао ми је Шпанаца који се не слажу, али данас, у Бразилу, Шпанија је позната као земља расиста. И нажалост, за све што се догађа сваке недјеље, немам одбрану. Али ја сам јак и против расиста ћу да идем до краја. Чак и далеко одавде", додао је Винисијус.

Шпанска лига је навела у саопштењу да се годинама бори против такве врсте понашања и да промовише позитивне вриједности спорта, не само на терену и ван њега, пренио је Би-Би-Си (ББЦ). 

Тренер Реала Карло Анчелоти рекао је да је цијели стадион узвикивао увреде и да је то неприхватљиво.

"Не желим да причам о фудбалу, нема смисла. Рекао сам судији да је требало да прекине утакмицу. Ла Лига има проблем. По мени је Винисијус најважнији играч на свијету. Ла Лига има проблем, ове епизоде расизма морају да зауставе утакмице. Исто бих рекао и да смо водили са 3:0, нема другог начина", рекао је Анчелоти.


БЕТА / БХРТ