Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна :: Semberija INFO ::

 

Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна


Foto: Tanjug
Српска боксерка Сара Ћирковић освојила је титулу шампиона Европе, пошто је данас у финалу шампионата у Београду, у категорији до 54 кг, убједљиво савладала Румунку Лакрамиоару Перијок.
 
Ношена подршком са трибина хале "Александар Николић" млада представница Србије на Олимпијским играма у Паризу освојила је прво сениорско злато, након што је освајала титуле првака Европе и свијета у омладинској конкуренцији.
 
Ћирковић је освојила прво злато за Србију на шампионату у Београду. Претходно је Кристина Нађ Варга, у категорији до 48 кг, поражена у финалу од Рускиње Јулије Чунгалакове и освојила је сребро.
 
"Пресрећна сам и препоносна јер сам на свом првом сениорском Европском првенству и то на домаћем терену освојила злато, рекла је Сара Ћирковић.
 
Ћирковић је у финалу категорије до 54 кг убједљиво савладала Румунку Лакрамиоару Перијок.
 
"Меч је био јако добар, задовољна сам, добра противница, добар темпо. Очекивала сам тежак меч", истакла је Ћирковић и захвалила се навијачима на подршци, посебно онима који су допутовали из Братунца, Малог Зворника и Зворника.
 
Ћирковић ће представљати Србију на Олимпијским играма у Паризу. "Могу да обећам да ћу се добро спремити, тако да очекујте медаљу", поручила је Ћирковић.

(Танјуг)