Бијељински дрифт у знаку Вука Вуковића :: Semberija INFO ::

 

Бијељински дрифт у знаку Вука Вуковића


Током јучерашњег и данашњег дана Бијељина је била домаћин најбољим дрифтерима БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Мађарске и Бугарске.
 
Јуче су вожене трке у оквиру Отвореног првенства Републике Српске и Дрифт шампионата Србије (Сербиан Дрифт Цхампионсхип). Наступило је 30 возача у двије категорије а крај такмичарског дана је донио неколико изненађења. Наиме, у категорији ПРО (искусни возачи и аутомобили веће снаге) прво мјесто је освојио млади Вук Вуковић (2008. годиште) из Бијељине који је иза себе оставио  искусни трио: сребног Николу Илића, те Петра Студена на трећем и Милоша Илића на четвртом мјесту. У категорији СТРЕЕТ (млађи/неискусни возачи и аутомобили снаге до 300 КС) најбољи је био Јован Страњацевић иза Милоша Миленковића, Стефана Столића и Виктора Варге Самођија.


 
Данас, другог дана бијељинског дрифта такмичари су се борили за што више поена у међународном шампионату „Даy оф Цхампионс“ (ДОЦ). Да и данашњи дан не прође без изненађења потрудио се поново млади такмичар Ауто картинг клуба „Оптима моторспорт“ из Бијељине, Вук Вуковић. Он је у конкуренцији 24 возача и данас освојио прво мјесто испред Ерика Јанковића из Словеније, Николе Илића из Србије и Адријана Петричевића из Хрватске.

(Семберија инфо)