Ова објава је тренутно највећи хит у свијету фудбала :: Semberija INFO ::

 

Ова објава је тренутно највећи хит у свијету фудбала


Foto: X/Screen
Борусија Дортмунд је сензационално елиминисала Пари Сен Жермен и пласирала се у финале Лиге шампиона.
Главна прича у свијету фудбала је дефинитивно тренер Един Терзић.

Објава која се састоји од двије фотографије, једна пд прије 12 година, а друга од синоћ кружи интернетом и тренутно је најпопуларнија на мрежама. Тада је 2012. године као навијач прослављао посљедњу титулу Боруссије Дортмунд, а синоћ је постао трећи тренер у историји БВБ који се пласирао у финале елитног такмичења. Сада има прилику да уђе међу „бесмртне“ и придружи се Отмару Хицфелду који је одвео милионере на кров Европе, док то није успјело Јиргену Клопу који је заустављен.

Ова фотографија говори више од 1000 ријечи. Тренер Борусије је суштина фудбала, само су неки од коментара. 

Њемачки медији преносе да клуб одмах мора дати Терзићу уговор без икаквог одлагања. Продужење уговора за Терзића (тренутно до 2025. године) требало би бити само формалност. Нови спортски директор Ларс Рицкен (47) не би требао чекати до јесени да донесе ову одлуку, како је првобитно планирано.

Терзић је радио као тренер младих, скаут, технички директор и помоћник првог тренера Борусије Дортмунд. Постао је први тренер у децембру 2020. Међутим, његова авантура је трајала само пола године. Тада је Терзић био технички директор БВБ-а, да би у јулу 2022. поново преузео позицију првог тренера. Прошле сезоне био је надомак великог успјеха - Борусија Дортмунд је прије посљедњег кола водила у Бундеслиги, али је на крају титула припала минхенском Баyерну. 

Терзић је рођен 1982. у њемачком Мендену. Отац му је из мјеста Догановци код Доњег Вакуфа, а мајка из Хрватске, тачније Осијека.


(Независне)