АТП листа: Ђоковић и даље на трону, Синер озбиљно пријети :: Semberija INFO ::

 

АТП листа: Ђоковић и даље на трону, Синер озбиљно пријети


FOTO: TANJUG
Новак Ђоковић са увећаним бодовним салдом започео је 427. седмицу на првом мјесту АТП листе.

Међутим, српском тенисеру се трон озбиљно љуља, те би послије Ролан Гароса на челу могао да га замијени Јаник Синер.

И овог понедјељка Новак Ђоковић је поправио властити рекорд. Србин је уписао и 427. седмицу на првом мјесту у поретку најбољих на свијету.

Уз нових 100 бодова из Женеве, Ђоковић почетак Ролан Гароса дочекује са 9.960. Међутим, чека га велики задатак у Паризу.

Браниће Новак титулу и 2.000 поена на гренд слему на шљаци. И имаће Јаник Синер велику шансу да га за двије седмице замијени на врху листе – Италијан тренутно има 8.770, а брани само 45 поена, пошто је прошле сезоне изгубио већ у другом колу.

Рачуница каже да ако Србин не дође до полуфинала, Синер ће 10. јуна постати први рекет свијета. Италијан се такође пита – ако се пласира у финале, доспјеће на прво мјесто без обзира на Ђоковићев резултат.

Ако Ђоковић стигне до полуфинала и у њему изгуби, Јаник би са другим колом поново доспео до врха ранг листе.
У случају да Новак дође до финала и у њему изгуби, Синеру би било потребно да се пласира у полуфинале како би обезбиједио прво мјесто.

Ако Србин одбрани титулу, Синер мора бити финалиста ако жели на прву позицију.

На трећој позицији је Карлос Алкарас са 7.300 поена, иза њега су Александар Зверев са 6.305 и Данил Медведев са 6.295 бодова.

Међу најбољих десет није било промена, ту су још редом Андреј Рубљов, Каспер Руд, Хуберт Хуркач, Стефанос Циципас и Григор Димитров.

Када је ријеч о осталим српским тенисерима, Ласло Ђере је на 52. месту, Миомир Кецмановић је 57. у поретку, а Душан Лајовић 61.

Наредна ранг листа биће објављена по окончању Ролан Гароса.

(Независне)