ОДЛИЧНА УТАКМИЦА И ЗАСЛУЖЕНА ПОБЈЕДА :: Semberija INFO ::

 

ОДЛИЧНА УТАКМИЦА И ЗАСЛУЖЕНА ПОБЈЕДА


ВОЈИН ИЛИЋ
У суботу, трећег децембра игране су утакмице 5. кола Првенства БиХ за кошаркаше. Екипа КК „Будућност Пролаб“ из Бијељине је гостовала у Источном Сарајеву екипи ОКК „Славија 1996“. Обје екипе су новајлије у елитном рангу бх. кошарке а до ове утакмице обје су имале скор од три побједе и једног пораза.

Динамика суботњег дуела је показала да се ради о двије квалитетом подједнаке екипе из горњег дијела табеле Првенства БиХ. Тек након продужетка кошаркаши из Бијељине су могли почети своје славље. Резултат након 45 минута игре је гласио 90:96 (31:21, 13:26, 21:19, 18:17, 7:13).

ЛУКА ЈОВАНОВИЋ

У екипи Будућности најефикаснији је био Војин Илић са 30 поена и девет скокова. Пратили су га Лука Јовановић (25 поена), Миливоје Божовић (18 поена и 10 скокова), Динко Пељто (15 поена и осам асистенција), Ади Захирагић (четири поена и осам скокова) док је Небојша Еркић остварио скор од четири поена, седам скокова и пет украдених лопти.
У екипи Славије најрасположенији за игру били су Ајдин Пенава (23 поена и 14 скокова), Дарко Дамјановић (18 поена и 9 скокова) и Душан Елез (15 поена).

На табели Првенства БиХ за кошаркаше налази се 12 екипа а након петог кола КК „Будућност Пролаб“ заузима треће мјесто, иза првопласираног КК „Широки“ и другопласираног КК „Борац“ који имају стопостотан учинак.