ЛШ: Страшни Халанд уништио Лајпциг са пет голова, Интер одолио Порту :: Semberija INFO ::

 

ЛШ: Страшни Халанд уништио Лајпциг са пет голова, Интер одолио Порту


Фудбалери Манчестер Ситија су на погон Ерлинга Халанда који је постигао пет голова разбили РБ Лајпциг резултатом 7:0 и пласирали се у четвртфинале Лиге шампиона. Послије 1:0 у Милану гдје је славио Интер, данас без голова у Порту, па ћемо Интер гледати у четвртфиналу.

Меч су обиљежили Ерлинг Халанд и судија Славко Винчић. Истина, огромна побједа и пет голова Норвежанина бацили су у сјенку сумњиве одлуке словеначког арбитра који је досудио дискутабилан пенал за 1:0 и при резултату 2:0 прогледао кроз прсте Едерсону да му не покаже црвени картон.

Халанд је спаковао пет голова и тако изједначио рекорд Лионела Месија који је такође постигао толико погодака Бајер Леверкузену такође под палицом Пепа Гвардиоле. 

Норвежанину је вечерас све улазило и поново је у свом стилу, покупио све одбитке, увијек био на правом мјесту, један гол је дао и тако што су га напуцали на гол линији.

Први је пао у 22. минуту, послије тог сумњивог пенала. 

Само минут и по касније, Де Брујне је затегао пречку, лопта се одбила Халанду на главу за 2:0.

Тада је на сцену поново ступио Словенац Винчић, који је макар могао да погледа ВАР ако му се учинило да је Едерсон стигао прво до лопте. Дивљачки старт Бразилца ван шеснаестерца донио је само жути картон Тиму Вернеру због протеста. ВАР се није огласио, а Едерсон остао на терену и остало је историја.

У посљедњим тренуцима првог полувремена, Дијаш је главом гађао, лопта је шетала по гол линији, а онда је дефанзивац Лајпцига напуцао Халанда од кога се одбила у гол.

Рапсодија је настављена у другом полувремену. У 49. минуту Гундоган је погодио даљи угао са ивице шеснаестерца послије Грилишове асистенције.

У 54. минуту Халанд је искористио прву асистенцију Аканђија, поново је из петерца погодио, баш као и у 57. минуту када му је Швајцарац поново асистирао за 6:0.

Тада је ипак услиједила Пепова чувена одлука "ја сам шеф". Умјесто да остави Халанда да се не умарајући постигне још који гол, Каталонац га је извео у 63. минуту заједно са Стоунсом и Родријем како би их одморио пред наставак сезоне.

Након тога је темпо значајно опао, Лајпциг се вјероватно још на полувремену предао и није имао снаге да се врати.  
У посљедњим тренуцима меча, Де Брујне је показао какав је мајстор, са 22 метра је послао лопту под пречку за коначних 7:0 и једно од љепших вечери на "Етихаду".

Сити је до краја играо са пола гаса и прошао у четвртфинале, гдје су прошле недјеље пласман обезбиједили Бајерн Минхен, Челси, Милан и Бенфика.

Интер је у Порто дошао са намјером да се одбрани и успио је у томе. Они су саградили зид испред свог  гола, Порто је покушавао на све начине, али није било лаког проласка ни до казненог простора.

Почело је једном шансом за Порто у трећем минуту, Урибе је шутирао поред гола, а некако су се ту зауставили домаћи. Дармијан и Дамфриз су радили сјајан посао за Интер, али и читава одбрана гостију која је дозволила Таремију у првих пола сата свега неколико додира са лоптом.

У самом финишу полувремена, Галено је тражио пенал након што га је Дамфриз зауставио, али судија каже да је било све по пропису. 

До краја првог дијела игре бележимо и кашњење Еустакија на лопту Пепе Акина, остало је 0:0. 

Вријеме је пролазило, Порто је све мање стварао шанси, није било конкретних потеза, потеза који рјешавају меч, а и Инзаги је са великим бројем измјена полако успјевао да умири утакмицу.

У 76. минуту шанса за Марка Грујића који шутира ниско, али је Онана данас био на висини задатка. Некако је Интер све то рутински одрадио до надокнаде, класично италијански, рекли би они старији. Ипак, у тој надокнади, проблеми за госте и велике шансе за домаћина.

Три велике шансе, Тареми је погодио стативу послије интервенције Онане, претходно је Дамфриз са гол линије спасио гол, а онда и пречка Марка Грујића. Невјероватан притисак, Порто је на крају остао и са играчем мање пошто је Акино добио два жута.

Углавном, Интер је издржао, стигао до четвртфинала Лиге шампиона, први пут послије 12 година.