Борац изборио финале и АБА 2 лигу :: Semberija INFO ::

 

Борац изборио финале и АБА 2 лигу


БАЊАЛУКА - Борац је у финалу лиге БиХ. Бањалучки кошаркаши су у трећој одлучујућој утакмици савладали Босну 87:80 и тако са 2:1 у серији одлазе на мегдан Игокеи. Тако су изборили и АБА 2 лигу.

Прво полувријеме мајсторице донијело је веома изједначен меч у којем су се екипе често смјењивале у вођству. Борац се ослањао на шут за три поена иако је на почетку имао  лопе проценте. Босна је другој страни имала и унутрашњу игру и искористила већу ширину играчког кадра на тој позицији.

На старту треће четвртине Босна је подигла интензитет у одбрани, што јој је уз добар шут донијело и прво двоцифрено вођство (59:49).

Бањалучани су се вратили шутем за три и пришли на 56:59 а онда је свирана грешка у нападу Санију Чампари. Ипак до краја четвртине домаћи тим је пришао на само поен заостатка. На крилика сјајног Џерода Веста Борац је дошао и до вођства 69:66.

Наставили су у сјајном ритму Бањалучани па су након поена Чампаре дошли и до плус осам (80:72). Нису је затим испуштали до краја иако су гости запријетили.

Најефикаснији у тиму Борца били су Вест са 21, те Вук Бошковић са 15. Код Босне Војин Илић је убацио 22 поена.

Ривал у финалу је Игокеа а шампион БиХ ће постати екипа која прва дође до три побједе.


Извор: Глас Српске