У Дворовима код Бијељине отворено 31. Кадетско и омладинско првенство Републике Српске у шаху :: Semberija INFO ::

 

У Дворовима код Бијељине отворено 31. Кадетско и омладинско првенство Републике Српске у шаху


Александар Ковач, предсједник Шаховског савеза Републике Српске отворио је данас у хотелу “Свети Стефан” у Дворовима 31. Кадетско и омладинско првенство Републике Српске у Шаху. Ковач је нагласио да на овом, једном од најмасовнијих шаховских такмичења, учествује око 275 такмичара из 23 шаховска клуба широм Републике Српске.


 
“Ви сте шаховска будућност Републике Српске. У протекле три године постигнуто је пуно у организационом и такмичарском смислу. Ово је шаховска изборна година и, надам се, да ћемо пронаћи најбоља кадровска рјешења и да ћемо сви заједно на најбољи начин искористити ову шаховску експанзију, знање и енергију. Нека побиједе најбољи”, истакао је Александар Ковач.


 


Организатор овог првенства је Шаховски савез Републике Српске, док је технички организатор Шаховски клуб “Светозар Глигорић” из Бијељине.


 
Владо Стојановић, међународни шаховски судија, главни судија на овом такмичењу, из Шаховског клуба “Светозар Глигорић” Бијељина, каже да је ово такмичење, по масовности, надмашило и много веће градове и регионе.


 
 “Овдје се такмиче дјевојчице и дјечаци узраста од осам, десет, дванаест, четрнаест, те млади од шеснаест, осамнаест и двадесет година. Ова дјеца траже пут у Европу и свијет. Прво троје, из свих група дјечака и дјевојчица, иду на првенство БиХ које ће се одржати од 23. до 26. маја у Сарајеву, у хотелу “Сарај”. Прва двојица такмичара на том шампионату,  иду на првенство Европе и свијета. Дјеца из Бијељине су и у протеклим годинама ишла на та такмичење. Из Шаховског клуба “Светозар Глигорић” у прошлој години имали смо такмичаре на првенству Европе и свијета. Наш град има на овом такмичењу више од стотину такмичара из пет шаховских клубова. Ми смо у Републици Српској и БиХ убједљиво први испред других великих градова, као што су Сарајево, Бањалука, Тузла, Зеница. Највише медаља годинама су освајали до сада такмичари из Бијељине, како на Првенству Републике Српске, тако и на првенству БиХ. Очекујемо добре резултате и у овој години”, нагласио је Владо Стојановић.


 


(Семберија Инфо)