ДЕСЕТ МЕДАЉА ЗА КАРАТИСТЕ КК „УНСУ“ У НИКШИЋУ И САРАЈЕВУ :: Semberija INFO ::

 

ДЕСЕТ МЕДАЉА ЗА КАРАТИСТЕ КК „УНСУ“ У НИКШИЋУ И САРАЈЕВУ


Протеклог викенда такмичари Карате клуба „УНСУ“ из Бијељине наступали су на два међународна турнира. Један дио екипе наступио је у Црној Гори на турниру "Трофеј Никшића 2024" док је други дио тима учествовао на турниру "Славија ОПЕН" у Источном Сарајеву.
 
На турниру у Никшићу бијељински каратисти су освојили шест медаља: двије сребрне и четири бронзане. Сребрене су у борбама изборили Јана Ивковић (дјевојчице У12, -40кг) и Лазар Шикуљак (кадети, -52кг) док су бронзане медаље, такође у борбама освојили Јана Ивковић (дјевојчице У13, -39кг), Урош Јошић (дјечаци У11, -35кг) док је Андреа Предић у двије категорије освојила двије бронзане медаље (дјевојчице У11, -32кг и дјевојчице У12, -35кг).


 
Други дио УНСУ-ових такмичара у Источном Сарајеву представљао је млађи дио екипе овог успјешног карате клуба. Они су наступили на трећем по реду међународном турниру "Славија ОПЕН 2024" који је окупио 486 такмичара из БиХ, Црне Горе, Србије и Хрватске. Каратисти КК „УНСУ“ су освојили четири медаље: по двије сребрне и бронзане.
 
Сребрне медаље су освојиле Калина Перић, (борбе, дјевојчице 12 година, -35кг) и Теодора Пантелић (кате, дјевојчице 10 година, апсолутни ниво) а бронзане медаље су избориле у борбама: Теодора Пантелић (дјевојчице, 10 година, -34кг) и Николина Ина Ивковић (дјевојчице, 8/9 година, -28кг).
 
-Задовољни смо прије свега што смо успјели наступити на оба, за наш клуб веома важна турнира. Задовољни смо наступом наши младих такмичара који из турнира у турнир показују евидентан напредак у раду. Наредног викенда, у суботу 25. маја наш клуб очекује наступ на међународном турниру "РОДА КУП" у Београду, док нас дан касније очекује наступ на Првенству Републике Српске за кадете, јуниоре и млађе сениоре које се одржава у Бијељини“, стоји у саопштењу КК „УНСУ“.
 
(Семберија инфо)