СЛИЈЕДЕ ДВА ЕВРО КУПА ЗА ЏУДИСТЕ ПАНТЕРА :: Semberija INFO ::

 

СЛИЈЕДЕ ДВА ЕВРО КУПА ЗА ЏУДИСТЕ ПАНТЕРА


 
Дане викедна пред нама обиљежиће наступ бијељинских џудиста на два европска купа. У суботу и недјељу, 25. и 26. маја Пале у БиХ и град Биелско-Биала у Пољској биће домаћини европских купова за џудисте с тим да ће у Пољској бити организован и технички Кодокан семинар.

Пале ће бити домаћин Европског џудо купа за сениоре а испред Џудо клуба „Пантер“ наступиће петоро такмичара: сестре Милица, Милкица и Јована Ђурић, те Павле Вујновић и Иван Чолић. У другом дијелу Европе, у Пољској ће се одржати Европски џудо куп за старије пионире (Еуропен Јудо Хопес Цуп) на којем ће наступити троје бијељинских џудиста: Милица Хржић, Ђурађ Антић и Сергеј Делић.
​ 
-Током Европског купа за старије пионире одржаће се и технички Кодокан семинар на којем наше јудоке имају прилику да уче од Аутомне Павиа (1989) из Француске. У својој богатој такмичарској каријети Павиа је освојила бронзану медаљу на Олимпијским играма у Лондону 2012. године као и бронзане медаље на смотрама најбољих јудока свијета 2014. и 2015. године. Такође , освојила је три титуле европског првака, 2013., 2014. и 2016. године. У улози Кодокан експерта наћи ће се овај пут Јапанац, Накамура Мисато. Он је рођен 1989. године и има двије бронзане медаље са Олимпијада у Пекингу 2008. и Рио де Жанеиру 2016. године. Поред олимпијских медаља освајао је три титуле свјетског првака 2009., 2011. и 2015. године. Ово је наставак нешег труда да такмичарима Џудо клуба „Пантер“ пружимо прилику да уче од најбољих као и да се такмиче са својим вршњацима и стекну пријатеље из цијелог свијета“, поручили су из Џудо клуба „Пантер“ из Бијељине.