Завршен 'Брчко Опен 2023', побједник Андреј Недић :: Semberija INFO ::

 

Завршен 'Брчко Опен 2023', побједник Андреј Недић


Побједник 19. "Брчко Опен 2023” међународног турнира у тенису је босанскохерцеговачки тенисер Андреј Недић (1.187 на ранг листи) који је резултатом 2:0 ( 6:4, 6:4) побиједио тенисера из Србије Стефана Поповића  (681 на АТП листи) и однио пехар из Брчког. 

Побједнику овогодишњег турнира, који је укупно окупио 104 играча из 30 земаља, што кроз квалификације њих 48, дубл играче њих 32 и исто толико кроз главни турнир, припало је поред новчане награде и 15 АТП поена.

По пропозицијама међународне тениске федерације (ИТФ) наградни фонд на турниру је 15.000 долара.  

У конкуренцији дублова Брендон Волкер (АУС) и Голдхоф џорџ (САД) су резултатом 2:0 побједили пар Покорни Лукас (СВК) и Пичелар Дејвис (АУТ).

Међу учесницима  овогодишњег турнира била су и три домаћа млада играча из Брчко  дистрикта БиХ и то: Џенан Баковић, Андреј Ђокић и Матеј Ђокић.

Андреј Недић, побједник овогодишњег турнира, рекао је да се није надао тријумфу у Брчком и захвалио је организаторима на професионалној организацији турнира и најавио свој долазак идуће године.

Уиме организатора овогодишњег турнира Томислав Ђокић је захвалио, прије свега, играчима који су препознали квалитет турнира и дошли у Брчко, публици што су данима бодрили све играче а посебно Влади Брчко дистрикта која је и генерерални покровитељ овогодишњег турнира.


​Фена / БХРТ