Аппле одлаже склопиви иПхоне за 2027. годину :: Semberija INFO ::

 

Аппле одлаже склопиви иПхоне за 2027. годину


Foto: Pexels/Ilustracija
Већ годинама круже гласине о Аппле-овом склопивом иПхоне-у или иПад-у, али упркос томе што су конкуренти већ лансирали неколико верзија склопивих уређаја, Аппле још увек није званично потврдио да разматра овакву технологију, осим кроз патенте.

Према најновијим извјештајима, изгледа да ће се чекање на овај уређај продужити све до 2027. године.

Непознати високи званичник из Аппле-а је за корејски медиј АлпхаБиз изјавио да је компанија поново одложила лансирање дуго очекиваног склопивог иПхоне-а, са четвртог квартала 2026. на први квартал 2027. године.

У међувремену, Аппле је својим добављачима наложио да наставе са производњом дијелова према раније утврђеном распореду, што указује на то да је одлагање везано за сам датум лансирања, а не за проблеме у производњи склопивог уређаја.

Занимљиво је да је у Купертину дошло до премјештања неких инжењера са пројекта Висион Про на рад на склопивом уређају, што може указивати на озбиљност Аппле-ове намјере да реализује овај пројекат.

Ипак, ове вести треба узети са дозом опреза. Информације из ланца снабдијевања често могу бити поуздани извор података с обзиром на то да директно сарађују са Аппле-ом, али ово је само најновија у низу гласина о скором доласку оваквог уређаја, пише ТецхСпот.

У прошлости су извјештаји о Аппле-овим тестирањима прототипова склопивог иПхоне-а и предвиђања аналитичара о датумима лансирања били често нетачни.

Такође, проблеми са флексибилним екранима, као што су набори на екрану, представљају значајне техничке изазове. Гигант из Купертина планира да набави склопиве екране од Самсунга или ЛГ-ја, док се суочава са изазовима како елиминисати недостатке екрана који су неприхватљиви за Аппле-ове стандарде квалитета.

С обзиром на досадашње одгоде и техничке изазове, још увек је неизвесно да ли ће Аппле успети да лансира свој склопиви уређај у предвиђеном року, или ће можда пројекат бити одложен на неодређено вријеме, преноси Телеграф.  

(Телеграф)