PODRUČNA ŠKOLA “SVETI SAVA” BATKOVIĆ: PLANIRANA REKONSTRUKCIJA ŠKOLSKOG OBJEKTA :: Semberija INFO ::

 

PODRUČNA ŠKOLA “SVETI SAVA” BATKOVIĆ: PLANIRANA REKONSTRUKCIJA ŠKOLSKOG OBJEKTA


U Područnoj školi “Sveti Sava” u Batkoviću nabavljen je novi namještaj za dvije učionice, renoviran je kabinet informatike, a nabavljeni su i računari za informatički kabinet, izjavio je za “Semberija info” direktor  gradske Osnovne škole “Sveti Sava”, kojoj pripada I područna škola u Batkoviću, Đorđe Mirković. Mirković kaže da je ova investicija realizovana zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva u iznosu od 10.000 KM, ali, prije svega, nesebičnom zalaganju i angažovanju narodnog poslanika Dragana Kneževića koji je pomogao da se ova investicija realizuje.

Mirković kaže da su u međuvremenu uspjeli renovirati još tri učionice u ovoj školi, hodnik u školskom prizemlju i školske toalete.

“Planiramo da nastavimo aktivnosti na rekonstrukciji ovog školskog objekta. To bi podrazumijevalo promjenu stolarije, utopljavanje škole, odnosno zamjenu fasade i postavljanje ograde oko škole. Uskoro ćemo postaviti i video – nadzor. Osjećao bih se veoma loše ukoliko prije penzionisanja ne bih zaokružio kompletnu priču oko rekonstrukcije i ovog školskog objekta”, kaže direktor Đorđe Mirković.



 Područnu školu u Batkoviću, koja je izgrađena 1974. godine, trenutno pohađa 130 učenika, svrstanih u devet odjeljenja. Direktor Mirković je u proteklih sedam godina, koliko je direktor gradske Osnovne škole “Sveti Sava”,  svake godine, zajedno sa svojim kolegama, učestvovao u izradi fasade na školskom objektu u gradu, na krečenju učionica i uređenju školskog prostora.

“ U proteklih sedam godina nisam koristio godišnji odmor, jer mi je cilj bio da se našim učenicima obezbijede što bolji i prijatniji uslovi za učenje i boravak, da učenici vole školu i da je doživljavaju kao svoju drugu kuću”, kaže direktor Mirković, ističući nesebičan doprinos bivšeg direktora škole, donatora Brane Perkovića, koji je u dva navrata donirao 70.000 KM za uređenje centralnog školskog objekta u Bijeljini.

Dragan Knežević, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, inače, bivši učenik škole u Batkoviću, kaže da je za sve mještane Batkovića važno da najmlađi imaju dobre uslove za učenje, ali je naglasio i značaj izgradnje putne infrastrukture i doma kulture u ovom velikom semberskom selu.



“Ovu školu sam  pohađao i ja i  moji roditelji, tu se sada školuju i moja djeca. Naš cilj je da izvršimo kompletnu rekonstrukciju školskog objekta i već je u resornom ministarstvu  usvojen plan rekonstrukcije ove škole. Uz toplotnu izolaciju, fasadu, stolariju, treba postaviti i ogradu oko škole zbog bezbjednosti učenika. Za tu namjenu treba obezbijediti od 120.000 do 150.000 KM. Osim toga, mi namjeravamo da gradimo novi Dom kulture u Batkoviću, a podnijeli smo zahtjev i za rekonstrukciju saobraćajnice do grada. Do sada smo uputili više inciijativa  prema Gradskoj upravi, ali nije bilo sluha za realizaciju investicije kao što je dom kulture u Batkoviću. U međuvremenu je u gradskom budžetu za tu investiciju planirano oko 50.000 KM. Ne odustajemo od ideje da izgradimo novi dom, jer ovdje imamo KUD “Lazarice”, Šahovski klub, Školu fudbala. Naš cilj je da unaprijedimo društveni život u selu i da za mlade obezbijedimo što bolje uslove za brojne društvene, kulturne i sportske aktivnosti”, rekao je za “Semberija Info” narodni poslanik Dragan Knežević, ističući da je i izgradnja doma kulture jedan od prioriteta za ovu mjesnu zajednicu.

Semverija info