HIPERREALISTIČNI CRTEŽI MLADENA MIĆIĆA :: Semberija INFO ::

 

HIPERREALISTIČNI CRTEŽI MLADENA MIĆIĆA


U galeriji Centra za kulturu „Semberija“ večeras je otvorena izložba Mladena Mićića pod nazivom "Biti u Kronovoj utrobi". Prema riječima kustosa bijeljinske galerije, Pavla Golijanina izložba je idealna prilika da se građani Bijeljine neposredno susretnu sa hiperrealizmom u likovnoj umjetnosti. Izložba sadrži slike i crteže u tehnici grafit na papiru i predstavlja svojevrsni presjek radova koji su uMladenovom ateljeu nastajali u posljednjih pet godina.

-Ovo je moja prva samostalna izložba u rodnom gradu. Moje slike i crteži predstavljaju savremenogčovjeka i njegovu prolaznost u ovom dobu, o čovjeku koju živi u vremenu gdje je sve dostupno na jedan klik ali njemu, uprkos tome izmiče suštinsko poimanje života koji živi. Moji radovi ilustruju duh vremena u kojem i sàm kao član ovog društva živim“, izjavio je Mladen Mićić za „Semberija INFO“.




Mladen ističe da je za nastanak jednog njegovog crteža potrebno jako mnogo vremena, strpljenja,koncentracije, pažnje i upornosti – svih onih „moneta“ kojima savremeno društvo umnogome oskudjeva što njegov umjetnički rad čini još vrijednijim.

Mladen Mićić je rođen 1998. godine u Bijeljini. Akademiju umjetnosti u Banja Luci, smjer slikarstvo upisuje 2017. godine. Prve dvije godine pohađa u klasi prof. Leonile Marić, dok treću i četvrtu godinu završava u klasi prof. Borjane Mrđa. Master studije, smjer slikarstvo završava 2022. godine u Beogradu u klasi prof. Radomira Kneževića. Iste godine u Beogradu upisuje Doktorske studije. Samostalno izlaže od druge godine osnovnih studija. Dobitnik nagrade za studiju crtež i studiju slika, nagrade za crtež od strane Art klub Prostora, nagrade za slikarstvo Zavičajnog muzeja Gradiška, nagrade galerije „Sreten Stojanović“, nagrade za slikarstvo od strane Akademije umjetnosti u Banja Luci, nagrade Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, nagrade za crtež od strane Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Učestvovao u brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Semberija Info