ATLETIKA I EKOLOGIJA - RUKU POD RUKU :: Semberija INFO ::

 

ATLETIKA I EKOLOGIJA - RUKU POD RUKU


U okviru akcije proljetnog uređenja Semberije "April - mjesec čistoće" u Gradskom parku danas je pod nazivom "Djeca trče za čistiju i zdraviju Semberiju“ organizovano atletsko takmičenje za djecu i mlade. Učestvovali su dječaci i djevojčice od vrtićkog uzrasta do 15 godina, članovi atletskih klubova  i rekreativci. 



Organizator ove atletske manifestacije je Gradska uprava Grada Bijeljina i dva atletska kluba, AK „Akademac“ i AK „Atletik“. Pored mladih atletičara iz ova dva sportska kolektiva u trci za čistiju i zdraviju Semberiju učestvovali su i mladi atletičari iz Zvornika, Vlasenice, Tuzle, Prnjavora kao i gosti iz Srbije, iz Bogatića i Krupnja.



Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović je otvorio današnju trku poželivši mladim sportistima da zdravo stasavaju i na polju sporta i života uopšte a da će Gradska uprava biti njihov čvrsti oslonac na tom putu.
Posljednjih nekoliko godina atletika u Bijeljini doživljava ekspanziju. Postoje dva atletska kluba a konkurencija se i na ovom polju pokazala blagotvornom jer je doprinijela da se u oba kluba poveća broj djece koja treniraju atletiku. Njihov zajednički cilj je usklađeno djelovanje u pravcu poboljšanja uslova za trening i takmičenje bijeljinskih atletičara.



- Unazad godinama primjetan je pad interesovanje djece ne samo za atletiku nego za sport uopšte. Međutim, već par godina je primjetan trend oporavka atletike i atletskih klubova na prostoru BiH, gdje se pokazuje da relativno male sredine, a i Bijeljina i Tuzla su takvi u odnosu na neke veće centre, imaju jako talentovane djece. I tu je na nama, sportskim radinicima i predstavnicima lokalne zajednice da im pružimo što bolje uslove za dalji rast i sazrijevanje. Atletski klub „Sloboda Tehnograd“ postoji 75 godina i za to vrijeme smo „isklesali“ šest olimpijaca. Sigurna sam da, uz talenat kojim raspolažemo i pravilan rad Tuzla može imati sedmog a Bijeljina prvog olimpijca za jako kratko vrijeme“, rekla je Kada Delić Selimović direktor AK „Sloboda Tehnograd“, višestruka i još uvijek aktuelna rekorderka bivše Jugoslavije u disciplini brzo hodanje na 3000, 5000 i 10 000 metara.


​Semberija info