ODRŽANA JUBILARNA 30. JAJARIJADA :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANA JUBILARNA 30. JAJARIJADA


Povodom Vaskrsa, Centar za kulturu „Semberija“ iz Bijeljine danas je organizovao 30. jubilarnu Jajarijadu, tradicionalno takmičenje za najljepše i najtvrđe jaje. U takmičenju su učestvovali naši najmlađi sugrađani a sadržajnom bogatstvu manifestacije pomogli su SKUD „Semberija“, Gradsko pozorište „Semberija“ i Turistička organizacija Grada Bijeljina. Nestabilne vremenske prilike su primorale organizatore da takmičenje za najtvrđe i najljepše jaje premjeste u veliku salu Centra za kulturu „Semberija“.



- Koristim priliku da čestitam najradosniji hrišćanski praznik tradicionalnim pozdravom Mir Božji! Hristos vaskrse! Već 30 godina Centar za kulturu „Semberija“ je domaćin Jajarijade, a na tom nam putu veliku i nesebičnu pomoć pružaju Srpsko kulturno umjetničko društvo „Semberija“, Gradsko pozorište „Semberija“ i Turistička organizacija Grada Bijeljina. Želio bih se zahvaliti svima koji su danas došli ovdje jer su oni glavni pomagači u našem nastojanju da očuvamo tradiciju. Nadam se da ćemo svi zajedno ponijeti lijepe utiske iz ove sale. Neka je sretan Vaskrs svim pravoslavnim hrišćanima uz želju da u ovako lijepom raspoloženju proslavimo još mnogo Vaskrsa“, rekao je Igor Bešlić, direktor Centra za kulturu „Semberija“. 



U takmičenju za najtvrđe jaje učestvovalo je preko stotinu takmičara. Nakon pet krugova takmičenja u finalu su se sastali dvojica Jovanovića, Ognjen i Despot. Nakon finalnog odmjeravanja snaga šareno jaje Despota Jovanovića se ispostavilo kao najtvrđe. Žiri je, na kraju konstatovao da je pobjedničko jaje pravo, prirodno jaje i da je mladi Jovanović Despot zaslužio titulu najuspješnijeg.



Na drugoj strani, u konkurenciji za najljepše našarano jaje stručni žiri je bio na slatkim mukama. Iz nekoliko desetina prelijepo i sa puno ljubavi ukrašenih jaja izabrana su najljepša tri. Lazar Malović je osvojio treće, Dragan Janković drugo, a Katarina Simojlović prvo mjesto. Svi mališani koji su završili na pobjedničkom postolju dobili su vrijedne nagrade sponzora današnje manifestacije.


Semberija info