MATURANTI GIMNAZIJE I SREDNjE MUZIČKE ŠKOLE :: Semberija INFO ::

 

MATURANTI GIMNAZIJE I SREDNjE MUZIČKE ŠKOLE


Proslava mature učenika Gimnazije “Filip Višnjić” i Srednje muzičke škole “Stevan Stojanović Mokranjac” iz Bijeljine

Svečanim defileom od gradskog trga do Hotela “Drina” večeras je započelo slavlje maturanata Gimnazije “Filip Višnjić” i Srednje muzičke škole “Stevan Stojanović Mokranjac”. 



Mladost, ljepota i osmijesi maturanata oko 19.00 časova kao da su razbili i tamne oblake da svečanim defileom stignu od trga do Hotela “Drine” gdje će slavlje trajati do kasno u noć. 

Uz nasmijane maturante su bili i oni kojima ovo svečano veče znači mnogo, a to su roditelji, bake i deke, prijatelji, komšije, ali i brojni građani koji su u velikom broju pratili maturante dok su nasmijano šetali ulicama. 

Večeras maturu proslavlja ukupno 168 učenika bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić”, ukupno osam odjeljenja, te učenici jednog odjeljenja Srednje muzičke škole. 



Gimnazijalci su se, kako su nam rekli neki od njih, uveliko opredijelili na kojim će fakultetima nastaviti školovanje, između ostalog pravo, pedagogiju, medicinu, arhitekturu, uglavnom u Beogradu i Novom Sadu, a neki će nastaviti studije u Republici Srpskoj. 

Maturantkinja Gimnazije Lara Vujić rekla je da se opredijelila za logopediju, ističući da je to odavno privlači i da je u pitanju perspektivno, ali i veoma odgovorno zanimanje. 

Neki, ipak, do daljnjeg neće upisivati fakultet, a među takvima je maturantkinja Gimnazije Sandra Babić, koja ističe da će se opredjeliti za sport i fudbal, navodeći da je trenirala u “Radniku” i bila u reprezentaciji BiH.

“Za početak ću, osim bavljenja sportom, upisati kurs šminkanja da mi to bude dodatni posao, a o fakultetu ću još razmisliti”, kaže Sandra Babić, ističući da je matura za nju, kao i ostale maturante, veliki životni događaj.

Direktor Muzičke škole ,,Stevan Stojanović Mokranjac“ Bijeljina Mladen Jefimić istakao je za naš portal da je ponosan na maturante ove škole, navodeći da je u pitanju jedno, ali odabrano odjeljenje. 

Maturanti Muzičke škole kažu da će dani u ovoj školi ostati zauvjek u sjećanju te da stekli prijateljstva za kompletan život. 

Učenik generacije Srednje muzičke škole je Aleksa Novaković, dok učenik generacije Gimnazije još nije izabran.

Portal Semberija info i Semberske novine žele maturantima večeras lijep provod i da ih prate sreća i uspjeh.


Semberija info - Z. Kusmuk