GRAD OBEZBIJEDIO KROV NAD GLAVOM ZA MLADI BRAČNI PAR KOSTIĆ :: Semberija INFO ::

 

GRAD OBEZBIJEDIO KROV NAD GLAVOM ZA MLADI BRAČNI PAR KOSTIĆ


Danas je dostavljen materijal za izradu krovne konstrukcije na porodičnoj kući Davora Kostića, koji u Novom Naselju Janja živi sa svojom suprugom i jednogodišnjim sinom u neuslovnom i neadekvatno pokrivenom objektu.

Grad je ovoj porodici pomogao novčanim iznosom od nepunih četiri hiljade konvertibilnih maraka koliko je, po predračunu, potrebno da se kuća pravilno pokrije.



- Molbe za pomoć u Gradsku upravu pristižu gotovo svakodnevno i uvijek se trudimo da im, u skladu sa budžetom koji je zaista ograničen, udovoljimo. Iako Gradska kuća nije socijalna ustanova, ipak smatramo da je jedan od naših najvažnijih zadataka da budemo podrška onim članovima društva kojima je to najpotrebnije, jer je humanost osnovni preduslov za opstanak društva - rekao je ovom prilikom Darko Stević iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Kostić se ranije obratio gradonačelniku Ljubiši Petroviću molbom za jednokratnu pomoć, u bilo kom iznosu, kako bi radove na adaptaciji kuće što ranije priveo kraju i pružio svojoj porodici dom dostojan čovjeka. Službenici Gradske uprave su potom, izlaskom na lice mjesta, utvrdili da se radi o nedovršenom objektu koji je bio ozidan, imao je gornju ploču, bio je pokriven na jednu vodu, na primitivan način i tako nedovršen useljen. Taj krov je prokišnjavao i bio je očigledno neuslovan za bilo čiji, a pogotovo život tako malog djeteta i prinove koju ova mlada porodica očekuje.



- Nosilac ovog domaćinstva, Davor Kostić nije čekao skrštenih ruku da mu neko drugi obezbijedi sve uslove za život, već je radio privremene i povremene fizičke poslove i borio se da svojoj porodici pruži sve što je mogao. Grad je taj trud nagradio ovim skromnim iznosom, u nadi da će to biti vjetar u leđa koji će pomoći ovoj mladoj porodici da stane na svoje noge i nastavi graditi sebi svijetlu budućnost - poručio je Stević.