NAGRAĐENI NAJBOLjI SREDNjOŠKOLCI: Organizovan tradicionalni prijem za maturante u Ugljeviku :: Semberija INFO ::

 

NAGRAĐENI NAJBOLjI SREDNjOŠKOLCI: Organizovan tradicionalni prijem za maturante u Ugljeviku


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić darovao je  na današnjem tradicionalnom prijemu maturante iz Srednjoškolskog centra „Mihailo Petrović Alas“ koji su u protekloj školskoj godini postigli najbolje rezultate.

Đaku generacije četvrtog stepena Ivani Radić, načelnik Perić uručio je 300 KM a đaku generacije trećeg stepena Raji Todoroviću, 300 KM,  uručio je predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić.



Ivana Radić kaže da je ponosna za postignuti uspjeh te da će školavanje nastaviti na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.



-Nadam se da ću nastaviti dobar uspjeh i na fakultetu-rekla je Radićeva.

Perić je čestitao učenicima i nastavnicima uspješan završetak školske godine te naglasio da je obaveza svih da ističu najbolje.

-Ovo je divna generacija učenika, a naša obaveza i dužnost je da stimulišemo na određeni način one koji su bili najbolji, najmarljiviji i najvredniji u proteklom vremenskom periodu. Želim im puno uspjeha u životu,  onima koji odlaze na fakultete da postignu dobre rezultate kao i onima koji se odluče da traže posao da budu jednako uspješni-rekao je Perić novinarima.

On je podsjetio da je opština Ugljevik nagradila i osnovce koji su postigli najbolje rezultate tokom školovanja, kao i one koji su se istakli na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima.



Nagrađeni su i učenici koji su postigli odličan uspjeh i rad u velikim broju projekata Dragan Tešanović, Nikolina Maksimović i Vladana Jovanović.

Direktor škole Vesna Lakić rekla je da je iz ove generacije ukupno 17 učenika postiglo prosjek ocjena 5,0.
Lakićeva je istakla da su svi ponosni na ovu generaciju učenika kojima je poručila da prije svega budu dobri i čestiti ljudi.

-Želim svima koji nastave školovanje da budu uspješni i da se po završetku fakulteta vrate u svoj rodni kraj i Republiku Srpsku-poželila je Lakićeva.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik načelnika Vanja Zekić, potpredsjednik Skupštine opštine Ugljevik Nedeljko Marković i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Verica Petrović.