"Vidovdanske svečanosti Ugljevik 2023": Sajam narodnih rukotvorina :: Semberija INFO ::

 

"Vidovdanske svečanosti Ugljevik 2023": Sajam narodnih rukotvorina


U okviru "Vidovdanskih svečanosti Ugljevik 2023" u srijedu 28. juna biće otvoren jednodnevni Sajam narodnih rukotvorina na platou ispred Centra za kulturu "Filip Višnjić" sa početkom u 17.00 časova.
 
Sajam će okupiti 30 izlagača a posjetioci će imati priliku da vide ručno rađene narodne nošnje, vezove, kozmetiku, predmete rađene dekupaž tehnikom, proizvode od meda i kolače.
 
Uoči Vidovdana, 27. juna, u ugljevičkom hramu Svete Petke Paraskeve služiće se  Večernje bogosluženje sa početkom u 18.00 časova, a nakon toga na gradskom trgu ispred Spomen-obilježja ne kome su ispisana imena 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz ove podmajevičke opštine biće služen parastos za sve postradale Srbe od Kosovskog boja do danas.
 
Istog dana u ugljevičkom Centru za kulturu sa početkom u 19.00 časova  biće upriličeno otvaranje izložbe "120 godina od osnivanja Kola srpskih sestara".
 
Organizatori "Vidovdanskih svečanosti Ugljevik 2023" su Crkvena opština Ugljevik, Kolo srpskih sestara “Sveta Marija Magdalina”, Boračka organizacija Ugljevik, opštinska Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Centar za kulturu “Filip Višnjić” a pokrovitelj ove manifestacije je opština Ugljevik.