ČESTITKA GRADONAČELNIKA BIJELjINE POVODOM KURBAN BAJRAMA :: Semberija INFO ::

 

ČESTITKA GRADONAČELNIKA BIJELjINE POVODOM KURBAN BAJRAMA


Povodom predstojećeg Kurban Bajrama, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović uputio je čestitku Medžlisima Islamske zajednice Bijeljina i Janje i stanovnicima Grada Bijeljina muslimanske vjeroispovijesti i tom prilikom rekao:
 
Svim sugrađanima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke i tople želje u predprazničje Bajrama.
 
U duhu Kurban-Bajrama, podsjetimo se da svaka iskrena žrtva dolazi sa nagradom. Probudimo saosjećanje i prihvatanje neophodno za suživot. Neka to ojača veze prijateljstva između naših zajednica i produbi naše međusobno razumijevanje.
 
Tokom ovog, za sve islamske vijernikeposebnog vremena, dok se okupljate sa porodicom i prijateljima da biste učestvovali u molitvama, razmijenili poklone i dijelili obroke, neka vaša srca budu ispunjena srećom, a vaši domovi ljubavlju i blagoslovom. Neka Vaša djela milosrđa i velikodušnosti donesu utjehu i radost onima kojima je to najpotrebnije, a dobri Bog neka vašu namjeru prepozna i za to vas sve nagradi.
 
Radimo zajedno na očuvanju  svjedočanstva o vrijednosti vjere, odanosti i nesebičnosti koje svi trebamo cijeniti  i njima se diviti.
 
Shvatajući da ovaj praznik  ima veliki značaj u islamskoj vjeri, još jednom izražavam svoje poštovanje tradicija i vjerovanja sugrađanima koji slave Bajram.

GRADONAČELNIK
Ljubiša Petrović