U Vijećnici upriličen prijem za đake generacije srednjih škola Brčko distrikta BiH :: Semberija INFO ::

 

U Vijećnici upriličen prijem za đake generacije srednjih škola Brčko distrikta BiH



Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr Zijad Nišić, zamjenik gradonačelnika dr Anto Domić i šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović danas su upriličili prijem za đake generacije srednjih škola Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u školskoj 2022/2023. godini.

Za đake generacije proglašeni su Amar Ribić (JU Gimnazija „Vaso Pelagić“ Brčko), Ružica Gavrić
(JU Poljoprivredna i medicinska škola Brčko), Mihaela Zekonja (JU Ekonomska škole Brčko) i Antonio Mendeš (JU Tehnička škola Brčko).

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr Zijad Nišić izrazio je zadovoljstvo i čast poručivši da je znanje najjače oružje da se mijenja svijet.
„Da bi postigli dobre rezultate, učenici su uložili veliko znanje, trud i disciplinu. U uspjehu učestvuju dvije vrste motivacija, unutrašnja motivacija koja podrazumijeva njihovu ambicioznost, rad i trud kao i vanjska motivacija koja podrazumijeva podršku porodice i nastavnika koji su oblikovali njihova znanja i vještine. Mi se nadamo da je ovo početak uspješnih karijera i da će oni svoje znanje i vještine ugraditi u našu državu Bosnu i Hercegovinu i Brčko distrikt BiH, odnosno da će svoje karijere nastaviti u našoj sredini. Želim im mnogo sreće u nastavku školovanja kao i njihovim roditeljima te izražavam zahvalnost i njihovim nastavnicima“, istakao je gradonačelnik Nišić.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović kazao je da su među učenicima srednjih škola i dvoje đaka koji su bili učenici generacije osnovnih škola, što je izuzetno pohvalno jer u kontinuitetu pokazuju visoke rezultate u učenju.
„Želim im sreću u nastavku školovanja i da nam se kao veliki stručnjaci vrate ovdje i pomognu Brčko distriktu i Bosni i Hercegovini, da svoju budućnost traže na našim prostorima te da svoje znanje primjene ovdje. Izabrali su različite smjerove što je veoma dobro za nas, ali i smjerove koji su interesantni za razvoj svih društava. Želim im u mnogo uspjeha i sreće u nastavku školovanja“, poručio je šef Odjeljenja Zoran Bulatović.

Učenica generacije JU Ekonomske škole Brčko Mihaela Zekonja kazala je da svoju budućnost vidi u Distriktu.
„Svoje školovanje nastavljam na Ekonomskom fakultetu Brčko. Želim da iskoristim priliku da svoje školovanje nastavim baš ovdje, da doprinesem Brčko distriktu kao i Bosni i Hercegovini. Svoju budućnost vidim ovdje jer mislim da mlade nade trebaju ostati i uložiti svoje znanje u svom rodnom mjestu“, istakla je Mihaela Zekonja.

Đak generacije JU Gimnazija „Vaso Pelagić“ Brčko Amar Ribić kazao je da svoje školovanje planira nastaviti u Njemačkoj nakon čega bi se vratio u Brčko distrikt BiH.
„Velika mi je čast da danas budemo primljeni kod gradonačelnika Zijada Nišića te da budemo počašćeni nagradama. Svoje školovanje planiram nastaviti u Njemačkoj jer se tamo nalaze jedni od najboljih univerziteta u Evropi, ali i u svijetu. Na taj način mogao bih steći najbolje znanje u struci u kojoj se planiram baviti, a to su informacione tehnologije. Nakon toga planiram da se vratim u Brčko distrikt BiH i da implementiram stečeno znanje“, kazao je Amar Ribić.


​SEKTOR ZA INFORMISANjE