Zaštitimo svoju imovinu! :: Semberija INFO ::

 

Zaštitimo svoju imovinu!


Obzirom da je  ljetni period i sezona godišnjih odmora da veći broj građana svoj odmor planira van svog doma, Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve građane da budu primarni subjekat u zaštiti svoje imovine, kako njihov stan ili kuća ne bi bili meta kriminalnih lica.
 
Statistika govori da se najviše provala u stambene jedinice događa za vreme godišnjeg odmora i u dane vikenda kada niste u kući ili stanu. U cilju pružanja adekvatnije zaštite, savjetujemo da građani i sami preduzmu određene mjere zaštite.
 
Ovom prilikom, našim građanima šaljemo par savjeta.
 
Naime, ako idete na godišnji odmor, o tome obavjestite svoje komšije, kako bi obratili pažnju na vašu imovinu dok vi niste tu. Ako ste u mogućnosti, pored glavne brave, na ulaznim vratima ugradite i dodatnu, pomoćnu bravu.
 
Nakit i novac povjerite na čuvanje rodbini ili stavite u sef neke banke. Fotografišite nakit i dragocjenosti zbog prepoznavanja i lašeg pronalaska. Zapišite serijske brojeve skupocijenih uređaja ( tehničke robe) i oružja.
 
Ne ostavljajte ključeve ispod otirača, u obući, saksijama za cvijeće i slično, jer izvršioci krivičnih djela itekako znaju za skrivanje ključeva na tim mjestima. Takođe, bez obzira koliko kratko napuštate vozilo, nikad ne ostavljajte ključeve u njemu.
 
Ne ostavljajte poruke na društevnim mrežama i dr.javnim mjestima, o svom odsustvu obavjestite samo one koje je neophodno.
 
Policijska uprava Bijeljina u narednom periodu pojačaće prisustvo policijskih službenika na terenu, intenzivirati saradnju sa lokalnom zajednicom, a građani se pozivaju da aktivno učestvuju, pružajući bezbjednosno zanimljive i korisne informacije, kako bi se održala stabilna bezbjednosna situacija i jačanje povjerenja između građana i policije.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanja sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naručito u naseljima i ulicama gdje je očigledno mala frekvencija kretanja lica i vozila. 
 
Sva sumnjiva dešavanja i kretanja nepoznatih lica prijavite na broj „122“ koji je besplatan, ne morate se predstavljati poziv može biti anoniman.