BANjA DVOROVI: ZAVRŠENA ZAMJENA KROVA NA HOTELU “SVETI STEFAN” :: Semberija INFO ::

 

BANjA DVOROVI: ZAVRŠENA ZAMJENA KROVA NA HOTELU “SVETI STEFAN”


Zamjena kompletne krovne konstrukcije na objektu “Sveti Stefan” završena je, a riječ je o površini preko 900 metara kvadratnih. Direktor “Banje Dvorovi” Milorad Zekić za “Semberija info” kaže da je vrijednost radova iznosila 76. 000 KM, a u pitanju je zajednička  investicija  Grada Bijeljina, koji je osnivač ove ustanove, ali i sredstva Banje, koja su rezultat domaćinskog poslovanja.



-Zamjena dotrajale krovne konstukcije bila je neophodna, jer je krov prokišnjavao, a sada je taj problem riješen. Pred nama je još jedan zahtjevan posao, a to je zamjena krova na objektu restorana od skoro 1. 000 metara kvadratnih. Nadamo se da ćemo i to ubrzo sanirati, a sve u cilju da naši gosti i svi korisnici medicinskih i banjsko-rekreativnih usluga  imaju što bolje uslove smještaja u ovoj ustanovi. Već izvjesno vrijeme kontinuiramno adaptiramo i modernizujemo smještajne kapacitete, stolariju i komarnike smo već prije uradili, a s obzirom da imamo lijep banjski kompleks, obnovili smo i mobilijar”, kaže Zekić. On podsjeća da su tokom  nedavne oluje koja je nanijela štete na području cijele Semberije, imali štetu od oko 10. 000 KM, jer je je uništen značajan broj ležaljki i suncobrana, a imali su i kvar na glavnoj toplovodnoj mreži.



-Došlo je do pucanja glavne toplovodne cijevi, a s obzirom da su u pitanju višedecenijske cijvi, mi smo se potrudili da nabavimo nove. Postavljeno je 52 metra novih cijevi po standardima koji su pripisani za ovu vrstu djelatnosti, a investicija je koštala 12. 000 KM”, kaže Zekić. S obzirom da ova ljetna sezona, zbog vremenskih oscilacija neće biti kako je očekivano,  Zekić kaže da će u ovoj ustanovi i dalje pronalaziti načine da se kompleks Banje modernizuje, na dobrobit svih.

(Semberija info)