U Bijeljini počelo podnošenje zahtjeva za mjesečni borački dodatak :: Semberija INFO ::

 

U Bijeljini počelo podnošenje zahtjeva za mjesečni borački dodatak


Kategorisani borci Vojske Republike Srpske iz Bijeljine, koji do sada nisu ostvarivali pravo na mjesečni borački dodatak, bez obzira na godine i kategoriju, mogu da se jave gradskom Odjeljenju za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu radi podnošenja zahtjeva za ostvarivanje tog prava.

Zahtjevi se nalaze u Odjeljenju, a za podnošenje prijave potrebno je ponijeti kopiju lične karte i tekućeg /bankovnog/ računa, objavljeno je na zvaničnoj stranici grada Bijeljina.

Borci za dodatne informacije treba da se obrate Odjeljenju boračko-invalidske i civilne zaštite, u Karađorđevoj ulici broj četiri ili na brojeve telefona 055/233-152 i 055/233-195.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske uputilo je juče svim lokalnim zajednicama, opštinama i gradovima instrukciju za postupanje u vezi sa prihvatanjem zahtjeva svih kategorisanih boraca Vojske Republike Srpske za ostvarivanje prava na jedinstveni mjesečni borački dodatak.

Povodom izvještaja medija o pripremama za isplatu jedinstvenog boračkog dodatka, iz resornog ministarstva je saopšteno da se u instrukciji ističe da su nadležna odjeljenja u opštinama i gradovima obavezna da prihvataju zahtjeve svih boraca za ostvarivanje prava na jedinstveni mjesečni dodatak.