Bijeljinska Gorska služba raspisala konkurs za nove članove! :: Semberija INFO ::

 

Bijeljinska Gorska služba raspisala konkurs za nove članove!


Gorska služba spasavanja – stanica Bijeljina poziva sve sugrađane koji su zainteresovani da svoje slobodno vrijeme posvete društvenom radu i da pomognu stanovnicima Semberije i Republike Srpske u kriznim situacijama, da se prijave na konkurs za prijem novih članova koji traje od 20. oktobra do 5. novembra 2023. godine.
 
Svi oni koji žele da volonterski učestvuju u radu ove neprofitne organizacije treba da popune formular klikom na OVAJ link:
unesu lične podatke i odgovore na mini-anketu na osnovu koje će članovi Komisije za obuku i prijem GSS – stanica Bijeljina pozvati kandidate na dodatni razgovor.
 
Osim razgovora, konkurs će podrazumijevati test fizičke spremnosti – trčanje, sklekovi, zgibovi, trbušnjaci, nakon čega će biti odlučeno da li kandidat zadovoljava potrebne uslove za prijem u Gorsku službu.
 
Iz bijeljinskog GSS-a poručuju da ukoliko volite treninge u prirodi, avanturističkog ste duha, fizički spremni, ali istovremeno humani i možete u svakom trenutku da budete na raspolaganju vašoj lokalnoj zajednici, na pravom ste mjestu.
 
Gorska služba spasavanja – stanica Bijeljina osnovana je krajem 2021. godine i do sada su njeni članovi učestvovali u nizu akcija, poput pomoći u Turskoj nakon zemljotresa, saniranju posljedica razorne oluje u gradovima Republike Srpske, ekološkim akcijama, obezbjeđivanju različitih događaja, potragama za nestalim licima, te u mnogim humanitarnim akcijama.
 
Ova služba trenutno ima tridesetak članova, a nedavno joj je na svečanoj sjednici Skupštine grada Bijeljina dodijeljenja zlatna medalja „Knez Ivo od Semberije“ za doprinos razvoju i humanijim uslovima života u Semberiji.