Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ Bijeljina: Održana manifestacija „Jesenja svečanost“ :: Semberija INFO ::

 

Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ Bijeljina: Održana manifestacija „Jesenja svečanost“


U prostorijama Dječijeg vrtića „Dragan i Zoran“ u Bijeljini danas je održana manifestacija pod nazivom „Jesenja svečanost“. Svi prisutni na manifestaciji imali su priliku da uživaju u izložbi kreativnih radova na temu jeseni koju su mališani uz pomoć roditelja napravili, a nakon toga i u priredbi koju su pripremi zajedno za svojim vaspitačima.



Goran Gašić, direktor Dječijeg vrtića „Dragan i Zoran“ kazao je da je na današnjoj izložbi oko 200 mališana, mlađih, srednjih i starijih vrtićkih grupa izložilo svoje radove, te da su svi oni učestvovali i u današnjoj priredbi.
 

-Moram istaći da je „Jesenja svečanost“ jedna divna manifestacija, koja se održava već 23 godine. Ovaj naš projekat prezentovali smo i široj javnosti i predstavili ga kao jedan divan primer dobre prakse na raznim stručnim susretima vaspitača, kako u RS, tako i u okruženju. Na svim tim susretima ovo je izazvalo veliku pažnju, a roditelji su srećni i zadovoljni što na neki način direktno sa vaspitačima i svojim mališanima učestvuju u kreiranju programa koji mi provodimo u predškolskoj ustanovi. Za ovu aktivnost smo došli na ideju s ciljem da jačamo ulogu porodice, jer smo nažalost svedoci da se u poslednje vreme sve više atakuje na porodicu i da je ona kao osnovna ćelija drušva ugrožena. Mi smo tu da ovoj deci obezbedimo bezbrižno i srećno detinjstvo, a pored toga tu smo i da radimo na jačanju uloge porodice“, istakao je Gašić i rekao da do kraja novembra ove godine traje upis za djecu u Program pripreme djece u godini pred polazak u školu koji realizuju u sradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i dodao da je interesovanje za upis mališana veliko.



Jovanka Vuković, zamjenik Ombudsmana za djecu RS istakla je da manifestacija „Jesenja svečanost“ aktivnost koja ukazuje koliko porodica zajedno sa institucijama može da napravi, te da radovi koji su izloženi na izložbi to i dokazuju.
 

-Ovi lijepi radovi na izložbi ukazuju da su rađeni sa ljubavlju, a sama izložba ukazuje na značaj porodice i djece u našem društvu. Predškolci u ovoj predškolskoj ustanovi stvarno pokazuju mnogo i danas mi je bilo posebno zadovoljstvo vidjeti njihova postignuća kroz predstavice koje smo vidjeli“, zaključila je Vukovićeva.



Semberija info