PROJEKAT SEMBERSKIH NOVINA: Škola novinarstva za srednjoškolce :: Semberija INFO ::

 

PROJEKAT SEMBERSKIH NOVINA: Škola novinarstva za srednjoškolce


JIP „SIM“ -  „Semberske novine“  u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik nastavlja  Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“ namijenjenu učenicima sa područja Semberije i Majevice.

Ovakvi projekti „Semberskih novina“ bili su realizovani i prethodnih godina u saradnji sa Gradom Bijeljina. U zadnjem ciklusu Škole novinarstva učestvovali su studenti bijeljinskih fakulteta.

Ove godine Redakcija „Semberskih novina“ odlučila je da, po drugi put, prihvatiti izazov saradnje sa srednjoškolcima sa prostora Semberije i Majevice.

Pravo učešća u Školi novinarstva 2023. godine imaju svi srednjoškolci koji pohađaju srednje škole na području Semberije i Majevice. Novinarski zadatak se sastoji u pisanju reportaže ili članka na dvije ponuđene teme: „Je li tamo mnogo bolje, il’ mirisnije naše polje?“ ili „Šta nam, ovo mlade steže, da l’ su krive nove mreže?“.
Konkurs je otvoren do 26. februara 2024. godine.

Detaljnije informacije možete saznati iz Konkursa koji se nalazi u prilogu obavještenja i koji je objavljen na portalu Semberija info.

https://www.semberija.info/lat/news/gradovi/bijeljina/39012.k-o-n-k-u-r-s---ljetnja-skola-novinarstva-,,semberskih-novina%E2%80%99%E2%80%99-za-ucenike-srednjih-skola.html