Zoran Zekanović: "Mali novinar" je podrška nadarenim srednjoškolcima koji pišu :: Semberija INFO ::

 

Zoran Zekanović: "Mali novinar" je podrška nadarenim srednjoškolcima koji pišu



Izvor: Semberske novine / Semberija info / S. Ristanović

Javno informativno i izdavačko preduzeće „Semberija i Majevica“ – „Semberske novine“ u saradnji sa Aktivom direktora srednjih škola regije Bijeljine, Ugljevika i Lopara nastavlja realizaciju Ljetnje škole novinarstva 2023. pod nazivom „Mali novinar“ koja je namijenjena svim srednjoškolcima sa područja Semberije i Majevice. Novinarski zadatak za mlade novinare sastoji se u pisanju reportaže na dvije ponuđene teme:„Je li tamo mnogo bolje, il’ mirisnije naše polje?’’ i ,,Šta nam ovo mlade steže, da l’ su krive nove mreže?’’



Duško Đurić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Semberija i Majevica, za „Semberske novine“ istakao je da sa velikom radošću i ove godine učestvuju u projektu Škole novinarstva pod nazivom „ Mali novinar“.

- Škola novinarstva „Mali novinar“ predstavlja afirmaciju duhovnih vrijednosti mladih koje su danas, nažalost, pomalo zapostavljene. Ovaj projekat je do sada nailazio na značajne pozitivne reakcije od strane lokalne zajednice, jer on nije samo u interesu škola, nego i lokalnih zajednica u kojima živimo, jer je obrazovanje mladih suština našeg djelovanja. Na nama je da podstičemo njihovu kreativnost. Moram istaći da su direktori srednjih škola regije Semberije i Majevice, kao i ranijih godina izjasnili da sa radošću učestvuje u ovom projektu koji je namijenjen svim srednjoškolcima sa područja Semberije i Majevice“, kazao je Duško Đurić.

-Semberija i Majevica imaju talentovanu omladinu, kada je riječ o pisanju, a što su potvrdile i sve Ljetnje škole novinarstva koje smo organizovali u prethodnom periodu. Smatram da je veoma važno podržati sve nadarene srednjoškolce i najboljima od najboljih dati medijski prostor, kao i priliku da se nađu u dinamičnom okruženju jedne novinarske redakcije, te da se  upoznaju sa radom novinara“, istakao je Zoran Zekanović, direktor „Semberskih novina“.