Deveta međunarodna konferencija na Ekonomskom fakultetu: U posjeti Distriktu ugledni profesori :: Semberija INFO ::

 

Deveta međunarodna konferencija na Ekonomskom fakultetu: U posjeti Distriktu ugledni profesori



Izvor: Vlada Brčko distrikta BiH

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, njegov zamjenik dr. Anto Domić i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Željko Antić danas su u Vijećnici upriličili prijem za profesore iz BiH, Španije, Njemačke i Srbije koji učestvuju na IX međunarodnoj konferenciji pod nazivom „Perspektive partnerstva vlasti, privrede i institucija visokog obrazovanja u podsticanju ekonomskog razvoja“, koju organizuje Ekonomski fakultet Brčko - Univerzitet u Istočnom Sarajevu, nakon čega su uzeli i učešće na pomenutoj konferenciji.

Gradonačelnik je čestitao organizatorima na uspješnoj organizaciji konferencije, ističući da će njen doprinos zasigurno biti od velike važnosti za naš grad.



"Veliko mi je zadovoljstvo biti domaćin i dočekati tako ugledne profesore na Devetoj međunarodnoj konferenciji koju organizuje Ekonomski fakultet Brčko. Njihovo prisustvo predstavlja važan doprinos našem gradu i našoj zajednici i radujem se što imamo priliku razmijeniti ideje i iskustva kako bismo zajedno stvorili nove perspektive za budućnost", kazao je Nišić.

Čestitajući organizatorima na pripremi ove konferencije dr. Anto Domić, zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH istakao je važnost ovog događaja.

„Vjerujem da će ovo biti značajan događaj za naš grad koji će pružiti priliku za razmjenu ideja i stvaranje novih perspektiva. Očekujem da će okupljanje ovako uglednih stručnjaka biti izvor inspiracije i novih spoznaja, čime će naš grad nastaviti svoj napredak prema boljoj budućnosti“, naglasio je Domić.

Prijemu je prisustvovao i šef Pododjeljenja za visoko obrazovanje  dr. sc. Aleksandar Maksimović koji je kazao da će zaključci sa ove konferencije pružiti polaznu osnovu za kreiranje ambijenta u kojem se nastoji pojačati veza između visokoškolskih institucija, preduzeća iz realnog sektora kao i institucija vlasti.

Deveta međunarodna konferencija ove godine održava se na temu “Savremeni izazovi u poslovnom, društvenom i obrazovnom ambijentu”. Konferencija je danas svečano otvorena uz organizovanje niz diskusija, razmjene ideja, metoda i iskustava i trajat će do 7. novembra.