POČELO DRUGO POLUGODIŠTE: USKORO JEFTINIJE KARTE I ZA SREDNjOŠKOLCE :: Semberija INFO ::

 

POČELO DRUGO POLUGODIŠTE: USKORO JEFTINIJE KARTE I ZA SREDNjOŠKOLCE



Izvor: Semberija info / I. Gutić

U osnovnim i srednjim školama na prostoru Republike Srpske, za više od 117 hiljada učenika, danas je počelo drugo polugodište u školskoj 2023/24. godini. Na području grada Bijeljina nastavni proces je nastavljen bez ikakvih problema. 

-Na osnovu informacija koje smo jutros dobili od Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području grada Bijeljina počela je na vrijeme i bez ikakvnih poteškoća. Gradska uprava Grada Bijeljina je opredijeljena da i ove godine nastavi sa velikim ulaganjima u oblast obrazovanja. Gradonačelnik Petrović je isticao više puta da je svoj mandat posvetio obrazovanju. Usvojen je budžet za ovu godinu u kojoj planiramo nastaviti naše aktivnosti na unapređenju sistema obrazovanja. Obzirom da je zimski period, ni jedna škola nema problema sa grijanjem s tim da, u okviru naših aktivnosti radimo na projektima zamjene onih sistema grijanja koji koriste čvrsto gorivo sa, trenutno najrentabilnijim sistemima koji rade na principu toplotnih pumpi. Jedan takav projekat smo zavšili u OŠ „Petar Kočić“ u Brodcu, u toku je završetak i biće jako skoro pušten u rad novi sistem centralnog grijanja u OŠ „Sveti Sava“ u Batkoviću a sljedeći će biti objekat OŠ „Ćirilo i Metodije“ u Glavičicama“, rekao je za „Semberija INFO“ Ljubiša Stanišić, ispred Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Grada Bijeljina.

Gradska uprava Grada Bijeljina do sada je finansijski pomagala nabavku školskog pribora, školskih udžbenika te subvencionisala plaćanje prevoza do škole za učenike osnovnih škola. Novina je da će od ove godine pravo na subvencionisanje troškova prevoza do škole imati i srednjoškolci o čemu će već tokom ovog mjeseca biti donesena odluka.