Povrijeđen policijski službenik :: Semberija INFO ::

 

Povrijeđen policijski službenik


Policijska stanica Bijeljina 2, 01.02.2024. godine, oko 18 časova, zaprimila je prijavu, da je došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom više lica u Sportskoj sali u Račanskoj ulici, prilikom održavanja utakmice između RK ,,Radnik“ Bijeljina i RK ,,Crvena zvezda“ Beograd.

Tom prilikom povrijeđeno je lice M.M. iz Bijeljine, a o događaju obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini. Tom prilikom postupajući tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, s obzirom da je oštećeni izjavio da ne želi krivičnu odgovornost za izvršioca. Operativnim radom pronađen je i identifikovan izvršilac M.Đ. iz Bijeljine, te je sankcionisan po članu 3. stav (1), tačka 2) Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

U cilju uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, angažovani su policijski službenici  Jedinice žandarmerije Bijeljina, na koje je nasrnula grupa navijača, te je tom prilikom lakše povrijeđen policijski službenik Policijske stanice Bijeljina 2''.

O navedenom događaju obaviješteno je nadležno tužilaštvo koje je djelo okvalifikovalo kao krivično djelo ,,Napad na službeno lice u vršenju sklužbene dužnosti“.

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina preduzimaju sve dalje potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti organizatora javnog skupa, kao i određenih propusta od strane organizatora'', navedeno je u saopštenju za javnost iz Policijske uprave Bijeljina.