Ugljevik: Darovane prvorođene bebe u ovoj godini :: Semberija INFO ::

 

Ugljevik: Darovane prvorođene bebe u ovoj godini


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić darovao je danas dvije prvorođene bebe u ovoj godini iz ove podmajevičke opštine sa po 700 KM.

Perić je organizovao prijem za roditelje dva prvorođena dječaka istakavši da je opština Ugljevik za ovu namjenu u protekloj godini izdvojila 60.000 KM te najavio dalju podršku.

-Ponosni smo na na činjenicu da smo među prvima u Srpskoj uveli pomoć porodiljama, od 400 do 700 KM za svako novorođeno dijete, izdvajamo sredstava i za vještačku oplodnju-rekao je Perić.

On je istakao da je u okviru programa pomoć porodicama u opštini Ugljevik cjelodnevni boravak u vrtiću za svako dijete na mjesečnom nivou 95 KM te najavio širenje kapaciteta Dječijeg vrtića.

-Besplatna je Škola sporta, plivanja, a naši mališani iz osnovne škole su u mogućnosti da uz podršku opštine Ugljevik borave na obrazovnim, edukativnim i sportskim kampovima. Na ovaj način pokušavamo da se borimo protiv pada nataliteta i odlaska malih-dodao je Perić.

Od ove godine, prema Perićevim riječima, iz lokalnog budžeta izdvojiće se materijalna sredstva za dječije igraonice, te prevoz učenika za osnovce i srednjoškolce.

-U narednoj školskoj godini, obezbjedićemo besplatne udžbenike za sve osnovce-najavio je Perić.

Majka, jednog od prvorođenih beba ove godine, Milica Simikić, zahvalila je rukovodstvu opštine Ugljevik na daru i prijemu.

-Dječak Miloš je naše prvo dijete, a u budućnosti voljela bih da ima i sestru i brata-rekla je Simikićeva.
Medina Tupković, majka dječaka Alija, rekla je da je 700 KM velika podrška roditeljima.

-Rođenje djeteta je vrhunac u mom životu, a planiramo još djece, ukupno čevtoro-rekla je Tupkovićeva.

Današnjem prijemu prisustvovali su predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić, zamjenik načelnika Vanja Zekić, načelnik Odjeljenja za finansije Ruža Jović i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Verica Petrović.