GRADSKA BORAČKA ORGANIZACIJA NAGRADILA NAJUSPJEŠNIJE OSNOVCE :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA BORAČKA ORGANIZACIJA NAGRADILA NAJUSPJEŠNIJE OSNOVCE


Gradska boračka organizacija Bijeljina danas je upriličila završnu svečanost na kojoj su nagrađeni najbolji učenici koji su ove godine učestvovali na tradicionalnom izboru najboljih literarnih i likovnih radova učesnika osnovnih škola sa područja regije Birča, Semberije, Majevice i Posavine. Ova aktivnost u organizaciji Gradske boračke organizacije Bijeljina, tradicionalno se sprovodi punih 17 godina a među generacijama osnovaca postala je poznata pod nazivom glavne teme svih dosadašnjih literarnih i likovnih konkursa: „Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim“.



U ime gradonačelnika Bijeljine svečanost je i zvanično proglasio otvorenom Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Petrovića, koji je izrazio opredjeljenje Gradske uprave da bude na raspolaganju i da podržava projekte Boračke organizacije Grada Bijeljina.



-Ovu manifestaciju od početka su podržali Fond dječije zaštite i tada opštinska a sada Gradska uprava Bijeljine. Tu su i škole sa regije Semberija i Majevica da bi nam se kasnije priključile i škole sa regije Birča a potom i Posavine. Pored nas iz Boračke organizacije Grada Bijeljina, ove institucije su dale puni doprinos da ova manifestacija traje 17 godina. Moramo odati priznanje i nastavnicima i rukovodstvima svih škola koji animiraju djecu i zajedno sa djecom učestvuju u izradi ovih radova. Na nivou Boračke organizacije Republike Srpske u posljednje vrijeme vodimo intenzivne pregovore sa Ministarstvom prosvjete i sa Pedagoškim zavodom kako bismo odredili najispravnije pedagoške načine putem kojih ćemo naše najmlađe upoznavati sa tekovinama Odbrambeno-otadžbinskog rata. Moja generacija je svoje herojstvo i junaštvo dokazivala u ratu a sada moramo pružiti priliku novim generacijama da svoje herojstvo i junaštvo dokazuju na polju književnosti, umjetnosti, kulture i sporta“, rekao je Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

Katarina Pajić, OŠ "Aleksa Šantić" Ugljevik

Na konkurs Boračke organizacije Grada Bijeljina ove godine su se prijavile 24 osnovne škole sa područja regije Birča, Semberije, Majevice i Posavine. Devetočlani žiri je birao najbolji literarni rad između 34 dostavljena dok je, kada su u pitanju likovni radovi, pred žirijem bio znatno veći posao jer je pristiglo preko dvije stotine radova. Za sedam najbolje ocjenjenih učenika Fond dječije zaštite Republike Srpske obezbijedio je nagrade u vidu desetodnevnog ljetovanja na Jadranskom moru. Na kraju večerašnje manifestacije žiri je za autora najboljeg literarnog rada proglasio Milana Stanišića, učenika OŠ „Ćirilo i Metodije“ dok je u konkurenciji likovnih radova za najbolji rad nagrađena Sandra Rađen, učenica sedmog razreda OŠ “Dvorovi“.

Prvonagrađena, Sandra Rađen, OŠ "Dvorovi"

(Semberija info)