Odbornik Petrović pita koliko je koštalo organizovanje kulturnih manifestacija u 2023. godini :: Semberija INFO ::

 

Odbornik Petrović pita koliko je koštalo organizovanje kulturnih manifestacija u 2023. godini


Izvor: RSS

Odbornik Republičke stranke Srpske i predsjednik Savjeta za kulturu Skupštine grada Bijeljina Mladen Petrović upozorio je na današnjoj sjednici gradskog parlamenta da se još ne zna koliko je iz budžeta Grada Bijeljina izdvojeno novca za organizovanje kulturnih manifestacija u 2023. godini, kao što su „Dani komedije“, „Majske muzičke svečanosti“, „Nova godina“, „Zimski korzo“, „Dan Republike“, te da u Informaciji koju je dostavio Grad nisu navedeni ni kriterijumi na osnovu kojih su dodijeljena sredstva.

On je istakao da apsolutno podržava manifestacije kulture i da bi trebalo da ih bude više, ali da je Odjeljenje za društvene djelatnosti, koje je dostavilo Informaciju o stanju u kulturi i aktivnostima na unapređenju rada u oblasti kulture na području Grada u prošloj godini, trebalo da upozna javnost o tome kolika su sredstva izdvojena za organizaciju.

- Građani žele da znaju koliko je koštao nastup muzičke grupe „Zana“ u novogodišnjoj noći, zatim drugi koncerti, ili recimo koliko je Grad naplaćivao najam drvenih kućica na trgu, te koliko je koštalo postavljanje klizališta? „Ljetne večeri Janja“, „Pantelinski dani“, „Obilježavanje Dana Grada“ i još nekoliko događaja koje sam naveo, sve su to manifestacije za koje građani žele da znaju koliko su koštale zajednicu u kojoj žive – naglasio je Petrović.



On je rekao da je Savjet za kulturu Skupštine grada Bijeljina zbog ovoga zatražio od Kabineta gradonačelnika i Odjeljenja za društvene djelatnosti da za narednu sjednicu Savjeta dostave navedene podatke, te da svaka sljedeća Informacija o stanju u kulturi i aktivnostima na unapređenju rada u oblasti kulture sadrži iste.