SAVJETNIK OSTOJIĆ ODGOVORIO MLADENU PETROVIĆU :: Semberija INFO ::

 

SAVJETNIK OSTOJIĆ ODGOVORIO MLADENU PETROVIĆU


Poštovani gospodine Petroviću, imam osjećaj da se u vama dešava nekakav sukob, u jednom obraćanju želite skoro da pohvalite, nekada to čak i učinite, aktivnosti i manifestacije organizovane od strane Gradske uprave, a u drugom imate ili potrebu ili možda instrukcije da tokom zasjedanja tzv. Skupštine grada na adresu Gradske uprave uputite kritike.
 
Pretpostavljam da se radi o drugačijem ambijentu, jer skupštinske klupe su drugačije okruženje od ulica našeg grada na kojima možete vidjeti i osjetiti šta sve Gradska uprava organizuje. Vezano za troškove organizovanih manifestacija, u prethodnih 3 godine, osnovni kriterijum za angažovanje izvođača ili drugih učesnika u programu bio je da se, pored adekvatnosti sadržaja, vodi računa i o visini honorara i da to uvijek bude neka razumna mjera, kako ne bismo trošili velike iznose javnog novca na zabavni program. Napominjem da smo imali i više žalbi građana koji su tražili od nas da dovodimo atraktivnije izvođače, koji su po nekoliko puta skuplji od onih koje smo mi angažovali u prethodnom periodu, ali ponavljam da je jedino opravdano uskladiti želje i mogućnosti.
 
Takođe, u vezi sa kulturnim manifestacijama koje ste pomenuli u Vašem obraćanju, jasno je da su, i pored većih ulaganja u ovu oblast društvenog života, ona i dalje nedovoljna, i to će Vam reći svi kulturni radnici u našem gradu. Nadam se da ste i Vi svjesni da svi zajednički moramo još više raditi na unapređenju kulture, kao nosećeg stuba svakog društva.
 
Želim na kraju samo još dodati da građani imaju pravo na svaku informaciju o radu Gradske uprave, ali ne i odbornici Skupštine grada, jer su oni to pravo izgubili 19. marta 2023. godine, kada su se građani Bijeljine na referendumu o opozivu gradonačelnika nedvosmisleno izjasnili šta misle o politici skupštinske većine. Da ima iole političke odgovornosti u ovoj zemlji ne biste danas postavljali takva pitanja, nego bi Skupština grada odmah posle referenduma bila raspuštena.
 
I da... Nešto se ne sjećam da ste slična pitanja u svom političkom radu postavljali prije dolaska na dužnost gradonačelnika Ljubiše Petrovića'', naveo je u odgovoru Mladenu Petroviću, a koje je dostavljeno medijima, Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.